Slika proizvoda

Enterosgel®

10x15 g

Šifra proizvoda: C052305

Cijena:
160.00 HRK

Proizvod je dodan u košaricu! (1 kom)

Provjeri dostupnost
 • Aktivni sastojci
 • Namjena
 • Načini primjene
 • Kontraindikacije

polimetilsiloksan polihidrat (hidrogel metil silikatne kiseline) – 70 %, voda, pročišćena – 30 % Enterosgel ne sadrži konzervanse, gluten, šećer, zaslađivače, laktozu, masti, arome, boje, sastojke biljnog ili životinjskog podrijetla

Enterosgel je oralni crijevni adsorbent (enterosorbent). Temelji se na organskom mineralu s adsorpcijskom sposobnošću vezanja nekih toksičnih i štetnih tvari u crijevu (npr. endotoksini, enterotoksini), koje fizički veže na svoju površinu, smanjujući učestalost stolica i trajanje proljeva. Enterosgel se uklanja iz tijela stolicom, na taj način se uklanjaju adsorbirani toksini i štetne tvari, što može biti korisno za liječenje indiciranih stanja akutnog proljeva i kroničnog proljeva povezanog sa sindromom iritabilnog crijeva.

Enterosgel uzmite 2 sata prije ili poslije obroka, odnosno uzimanja lijekova (koji se uzimaju kroz usta). Prije otvaranja i svake uporabe dobro protresite tubu. Prije uzimanja dozu razrijedite u vodi sobne temperature. DOZIRANJE I TRAJANJE PRIMJENE Za djecu: u dobi od 1 do 3 godine: preporučuje se obratiti se liječniku prije uzimanja Enterosgela. u dobi od 1 do 6 godina: 5 g (približno 1 čajna žličica) razrijediti u 50 do 100 ml vode, 3 puta na dan. u dobi od 7 do 14 godina: 10 g (približno 2 čajne žličice) razrijediti u 50 do 100 ml vode, 3 puta na dan. Za djecu stariju od 15 godina i odrasle: 15 do 22,5 g (približno 1 jušna žlica) razrijediti u 200 ml vode, 3 puta na dan. Trajanje liječenja Enterosgelom je 3 – 5 dana za akutni proljev i do 21 dan za kronični proljev povezan sa sindromom iritabilnog crijeva, koji je dijagnosticirao liječnik.

Nemojte uzeti Enterosgel ako: trenutačno uzimate kroz usta lijekove s modificiranim oslobađanjem; imate atoniju crijeva (teški zatvor zbog opstrukcije crijeva) ili neprohodnost crijeva; je poznato nepodnošenje na temelju prethodnog uzimanja Enterosgela. Enterosgel se može uzimati tijekom trudnoće i dojenja. Ako se tijekom trudnoće ili dojenja ne osjećate dobro, preporučuje se savjetovanje sa zdravstvenim radnikom.

 • Webshop

  Premium izbor vrhunskih proizvoda za ljepotu, zdravlje i kvalitetan životni vijek

 • Dostava

  Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 HRK

 • Farmacia preporučuje

  O zdravlju, ljepoti i prevenciji zdravstvenih tegoba pišu vrhunski stručnjaci

Plaćanje karticama

Sigurna online kupnja