Slika proizvoda

Novalac 2 početna mliječna hrana za dojenčad

400 g

Šifra proizvoda: C004054

Cijena:
65.18 HRK

Proizvod je dodan u košaricu! (1 kom)

Provjeri dostupnost
 • Aktivni sastojci
 • Namjena
 • Načini primjene
 • Kontraindikacije

Obrano mlijeko, maltodekstrini, laktoza (mlijeko), biljna ulja (palmino, sojino, kokosovo), kalcijev karbonat, emulgator (sojin lecitin), kalijev hidroksid, kalcijev klorid, trikalcijev fosfat, vitamini (A, B1, B12, B2, B6, C, D3, E, K1, biotin, folna kiselina, niacin, pantotenska kiselina), natrijev klorid, kolin bitartarat, željezov sulfat, L-triptofan, trikalijev citrat, magnezijev oksid, cinkov sulfat, antioksidansi (tokoferoli), bakrov sulfat, kalijev jodid, manganov sulfat, natrijev selenit. Sastav mliječne hrane Novalac u skladu je s europskim smjernicama o dječjoj mliječnoj hrani, ne sadrži genetski modificirane organizme (GMO), a ni gluten.

Univerzalna prijelazna mliječna hrana Novalac 2 primjerena je za dojenčad stariju od 6 mjeseci. Sadrži bjelančevine, masti, ugljikohidrate, aminokiseline, vitamine i minerale koji su dojenčetu potrebni za zdrav razvoj i rast. Prednosti: Dodane omega-3 i omega-6 masne kiseline doprinose normalnom razvoju mozga i vida dojenčadi Izvor vitamina D (za normalan rast i razvoj kostiju dojenčadi), C, E, K1 i biotina Izvor kalcija Dio je raznolike prehrane, ali se u prvih šestih mjeseci života ne smije upotrebljavati kao zamjena za majčino mlijeko. Primjerena je kao dopunska hrana ako dojenje nije dovoljno i kao prijelazna hrana nakon upotrebe Novalac 1 početne mliječne hrane za dojenčad. Kome je namijenjen Novalac 2? 1. Dojenčadi bez probavnih tegoba. 2. Dojenčadi nakon navršenog 6. mjeseca života. 3. Dojenčadi kao dopuna raznovrsnoj prehrani. Novalac 2 dio je velike skupine proizvoda posebno prilagođenih dojenčadi pažljivo izabranim sastojcima i kontroliranom kakvoćom. Za djecu stariju od 12 mjeseci preporučujemo prijelaz na Novalac 3 Junior, mlijeko za djecu. Europske smjernice za prehranu dojenčadi nakon navršenog 6. mjeseca osim uvođenja krute hrane preporučuju nastavak dojenja (odnosno hranjenje mliječnom hranom ako mama ne može dojiti). Do navršenog 12. mjeseca ne preporučuje se davanje kravljeg mlijeka kao samostalnog obroka. Za dojenče od 6 mjeseci kravlje mlijeko sadrži 3 puta previše soli. To je jednako kao da dojenče svaki dan popije 3 puta slaniju mliječnu formulu ili majčino mlijeko. Pijenje kravljeg mlijeka kao zamjena za dojenje ili mliječnu formulu već nakon 6. mjeseca može izazvati oštećenje bubrega i visoki krvni tlak kasnije u životu. Sastav mliječne hrane Novalac u skladu je s europskim smjernicama o dječjoj mliječnoj hrani, ne sadržava genetski modificirane organizme (GMO), a ni gluten.

1.Prije pripreme svakog obroka operite ruke. 2.Bočicu i poklopac sa dudom prokuhajte u vodi. Neka ključa bar 5 minuta. 3.Vodu za pripremu obroka prokuhajte u pokrivenom lončiću. Neka ključa bar 5 minuta. 4.Vodu u lončiću ohladite na 40°C i prelijte je u bočicu. 5.Uspite u bočicu propisani broj mjerika pomoću priložene mjerice. 6.Bočicu zatvroite i dobro promućkajte da se prašat potpuno otopi. 7.Pripremljeni obrok ohladite do mlakog (37°C), odnosno dok na koži ne osjetite ni hladno ni toplo.

Nema.

 • Webshop

  Premium izbor vrhunskih proizvoda za ljepotu, zdravlje i kvalitetan životni vijek

 • Dostava

  Rujan 2021: Besplatna dostava za sve iznose narudžbi iznad 200kn.

 • Farmacia preporučuje

  O zdravlju, ljepoti i prevenciji zdravstvenih tegoba pišu vrhunski stručnjaci

Plaćanje karticama

Sigurna online kupnja