Kako njegovati kožu s borama te što koristiti kako bi se one prave, statičke bore pojavile što kasnije? Pogledajte našu preporuku i iskoristite pogodnost: od 15. do 31. siječnja Vichy Liftactiv Supreme njegu s učinkom liftinga kupite 25% povoljnije!

Starenje kože je kompleksni proces određen genetskom predispozicijom, ali i vanjskim čimbenicima kao što su UV-zračenje, pušenje, zagađeni zrak i drugi oblici oksidativnog stresa koji pogoduju stvaranju slobodnih radikala u našem tijelu. Slobodni radikali stanicu mogu oštetiti na svim razinama, od stanične membrane, proteina i DNA. Svi ti faktori utječu na nastanak promjena na koži koje opažamo kao smanjeni elasticitet kože, suhoću, pojavu bora, pojavu pigmentiranih područja na koži.

U idealnim uvjetima naše tijelo se bori protiv nastalih slobodnih radikala vlastitim zalihama antioksidansa. S vremenom te se zalihe iscrpljuju te je tijelu potrebna pomoć unosom antioksidansa putem hrane, dodataka prehrani ili pak topičkim putem. No, nisu antioksidansi jedino sredstvo koje nam je dostupno kako bismo produljili mladolik izgled kože - moćne anti-age formule djeluju protiv bora resveratrolom, hijaluronskom kiselinom, kolagenom, koenzimom Q10... Pogledajte našu preporuku anti-age proizvod -  Vichy Liftactiv Supreme njegu s učinkom liftinga i biološkim djelovanjem protiv dubokih bora i gubitka čvrstoće.