Ručno rađene energetske pločice SuperHeraw napravljene su od kvalitetnih energetskih sastojaka čiju osnovu čine sjemenke i orašasti plodovi, a umjesto zaslađivača korišteno je sušeno voće

Energetske pločice odličan su izvor hranjivih sastojaka koje našem tijelu daju energiju i često ih volimo grickati kada nemamo vremena pripremiti obrok, ali i prije i nakon fizičkih aktivnosti. Gledajući sastave mnogih pločica, uočavamo velik sadržaj šećera i ostalih nepoželjnih sastojaka. Takvi dodaci dugoročno mogu dovesti do neuravnotežne prehrane, što može rezultirati pomanjkanjem nutrijenata. Kada ste u potrazi za idealnim sastojcima, jedno od rješenja je brzo i efiksano napraviti svoje energetske pločice. U kuhinji Helene Jakoliš, savjetnice zdrave prehrane u Farmaciji i autorice knjige Zdravo i slasno bez glutena te bloga zdravoislasno.net, zadnjih nekoliko godina nastaju različite kombinacije pločica koje iz dana u dan oduševljavaju i najveće kritičare. Prednost im je što se brzo i lako pripremaju, ne zahtijevaju preznojavanje uz pećnicu, a sve što vam treba je dobar multipraktik i hranjive namirnice. Osnovu energetskih pločica čine orašasti plodovi i sjemenke, a kao zaslađivači koriste se prirodno sušeno voće poput datulja, grožđica, smokvi ili egzotičnog kokosa, ananasa i manga.

No, kada nemate prilike napraviti svoje pločice ili se ponekad zaželite malo odmoriti od kuhinje, dobar su odabir energetske pločice SuperHeraw Riječanke Tijane Božović Galanić. Pločice su napravljene od kvalitetnih energetskih sastojaka čiju osnovu čine sjemenke i orašasti plodovi, a kao zaslađivače Tijana nije odabrala šećere, med ili agavu koja je čista fruktoza, nego kvalitetno sušeno voće poput datulja, jabuka, grožđica ili lucume. Pločice su ručno rađene i pomno osmišljene svaka na svoj način.

SuperHeraw je pločica namijenjena svima koji žele uživati u zdravom nutritivno bogatom međuobroku ne odričući se pritom odličnog okusa. Ne sadrži aditive, hidrogenizirane masti, gluten, laktozu i GMO te je prikladna za vegansku, sirovu, bezglutensku i paleo prehranu.

Pločice dolaze u 4 različita okusa: tiramisu, kokos i sjemenke konoplje, voće i orašasti plodovi te okus pite od jabuka. 

  • Superfood tiramisu: Zdrava, veganska verzija poznatog talijanskog deserta daje energiju za životne avanture. Uživajte u suptilnom okusu kave što ga daje korijen cikorije i slatkoća zdravog lucuma praha.
  • Jabuka-cimet: Baš kao bakine pite od jabuke, klasik koji svi obožavaju. Svaki zagriz otkriva slatkoću jabuka, sočne grožđice, egzotični cimet, hrskave indijske oraščiće i najfinije talijanske bademe.
  • Kokos-sjemenke konoplje: Energizirajte se uz egzotičnu kombinaciju kokosa, brazilskog oraha, moćnih sjemenki konoplje i mirisne vanilije s otoka Madagaskara.
  • Voće-orašasti plodovi: Must try pločica! Jedinstvena, hrskava čokoladna kombinacija 100% suhog voća, orašastih plodova, sjemenki i kakao praha.

Energetske pločice SuperHeraw potražite u najbližoj Farmaciji:

  • Mall of Split, Josipa Jovića 93
  • Šibenik Kaufland, Vukovarska 10
  • Zadar City Galleria, Murvička 1
  • Zagreb Arena centar, Vice Vukova 6
  • Varaždin Supernova, Optujska 171a

Autorica teksta: Helena Jakoliš, savjetnica zdrave prehrane u Farmaciji i autorica knjige Zdravo i slasno bez glutena