Spremate se na put i već strahujete od tegoba? U slučaju putničke dijareje može vam pomoći Nutrimmun Probiotik®PROTECT koji ojačava fiziološku floru i razgrađuje bakterijske endotoksine sprječavajući njihovo štetno djelovanje

Putnička dijareja pogađa oko 50% ljudi koji putuju u zemlje koje imaju drugačiju klimu, hranu i sanitarne uvjete od onih na koje smo navikli (Azija, Indija, Južna Amerika). Najčešći uzročnik je enterotoksična E.coli karakteristična za zemlje u razvoju. Bolest je obično blaga i brzo prolazi, ali je neugodna i može upropastiti putovanje. Simptomi su vodenaste stolice (3-4 puta dnevno), grčevi u trbuhu, nadutost, opća slabost, a mogu se javiti i temperatura i mučnina.
Dobre bakterije koje naseljavaju crijeva naši su najvažniji saveznici u borbi protiv dijareje. Dokazano je pozitivno djelovanje probiotika u prevenciji i terapiji dijareje.

Kako djeluje?

Probiotik®PROTECT može vam pomoći u slučaju putničke dijareje. Povoljno djeluje na prateće neugodne simptome u vremenskom roku od 24 do 48 sati. Preporučuje se njegovo preventivno uzimanje 5 dana prije polaska na putovanje i tijekom putovanja.
PROBIOTIK®PROTECT u kratkom vremenskom roku zaustavlja dijareju i skraćuje trajanje već postojeće dijareje. Svojim metaboličkim djelovanjem ojačava fiziološku floru i razgrađuje bakterijske endotoksine pritom sprječavajući njihovo štetno djelovanje.

Sa svojih 11 aktivnih kultura aktivira i podiže razinu imuniteta koja sprječava daljnju kolonizaciju patogenim bakterijama te pogoduje obrambenoj funkciji sluznice. Podržava rast poželjnih bakterija koje svojim djelovanjem aktiviraju proizvodnju kratkolančanih masnih kiselina i tim prirodnim mehanizmom pomažu pri opskrbi stanica važnim nutrijentima koji u konačnici pomažu kod brze i učinkovite regeneracije crijevne stijenke te modulaciji ekosustava crijevne mikroflore.

Nije svejedno koje probiotičke bakterije uzimamo. Učinkovitost sojeva dokazana je znanstvenim istraživanjima te se stoga rezultati istraživanja dobiveni s određenim sojem ne mogu primjenjivati na neke druge neistražene sojeve. Podaci o rodu, vrsti i soju osnovni su podaci o određenom probiotiku i takva nomenklatura prihvaćena je u znanstvenoj zajednici. 
 
Probiotik®PROTECT sadržava više različitih sojeva sa specifičnim učincima na zdravlje čovjeka, a njihova koncentracija je iznimno visoka. Takve mješavine sojeva preporučuju se kod oslabljenog imuniteta djece, odraslih i osobito osoba starije dobi, uz terapiju antibioticima, kod kroničnih i akutnih proljeva te brojnih drugih poremećaja u probavnom sustavu.

Probiotik®PROTECT sadrži kombinaciju aktivnih probiotičkih kultura kao što su:

  • Lactobacillus acidophilus W55 - antimikrobno djelovanje (reducira E.coli 61%)
  • Lactobacilllus casei W56 - olakšanje simptoma kod dijareje
  • Lactobacillus plantarum W21 - anti-adhezijski učinak protiv potencijalnih patogena
  • Lactobacillus rhamnosus W71 - učinkovit kod rota-virusnih dijareja
  • Lactobacillus salivarius W57 - anti-inflamatorno i imunomodulacijsko djelovanje
  • Bifidobacterium bifidum W23 - uspostavlja ravnotežu crijevne mikroflore
  • Bifidobacterium animalis W53 - snižava inflamatorne markere 
  • Bifidobacterium lactis W51 i Bifidobacterium lactis W54- umiruje simptome iritabilnih crijeva
  • Enterococcus faecium W54 - učinkovit kod dijareja uzrokovanih antibiotikom
  • Lactococcus lactis W58 - povoljan učinak na imunološki sustav


Pravilna funkcija crijevne barijere također se smatra važnim obrambenim mehanizmom čija je svrha održavanje integriteta epitela te kao posljedica toga zaštita organizma od štetnih vanjskih utjecaja. Ako je barijera oštećena, prehrambeni i bakterijski antigeni induciraju upalne procese koji mogu rezultirati crijevnim poremećajima.

Dodatni unos dobrih bakterija od velike je koristi u podržavanju općeg zdravlja.
Probiotik®PROTECT pogodan je i za zdravlje djece. Spoznaje prema kojima bifidobakterije i laktobacili u crijevima štite od potencijalno patogenih mikroorganizama i tako djeluju kao dio crijevne obrambene barijere pridonijele su inicijativi za uključivanje probiotika kao dodatka zdravoj prehrani od najranije dobi.
 
Probiotik®PROTECT  je dostupan te praktično i higijenski doziran u obliku vrećice.
Moguće ga je držati na sobnoj temperaturi.