Laboratoriji Jamieson vodeći su svjetski proizvođač prirodnog i čistog vitamina D3: naša je preporuka Jamieson vitamin D u obliku kapsula i spreja za odrasle te u obliku baby kapi i ukusnih bombona za djecu

Važnost vitamina D nerijetko se zanemaruje. No, on je jedan od najvažnijih vitamina koji, osim svima poznate uloge održavanja zdravih kostiju i zubi, pridonosi funkcioniranju mišića, funkcioniranju imunološkog sustava, igra ulogu u podjeli stanica, omogućuje normalnu apsorpciju i upotrebu kalcija i fosfora te uravnotežuje razinu kalcija u krvi.

Osim navedenih uloga, brojna istraživanja i studije pokazuju kako upravo vitamin D ima iznimno velik potencijal kao zaštita protiv bolesti modernog doba kao što su rak, srčani udar, dijabetes, depresija, demencija, autoimune bolesti i dr. Pogodan je za trudnice jer osigurava zdravlje kostiju bebe, ali i povećava snagu i mišićnu masu.

No, jeste li znali da je nedavnim istraživanjima utvrđeno da se imunološki sustav u tijelu ne može aktivirati bez ovog vitamina?

Vitamin D ima tri središnje funkcije:

  • regulira imunološki sustav (obrambene sposobnosti tijela)
  • regulira rast stanica (što je pogotovo važno kada su u pitanju maligne bolesti, ali i liječenje kožnih oboljenja, poput ekcema i psorijaze)
  • regulira hormonalnu ravnotežu

Vitamin D uistinu je poseban jer se sintetizira u kožu nakon što se koža izloži djelovanju sunčeva UV-zračenja. Izlaganje suncu zapravo je jedini prirodni način dobivanja vitamina D. Međutim, u današnje vrijeme pretjerano izlaganje suncu radi proizvodnje dostatne količine vitamina D može biti vrlo štetno za kožu te zbog opasnosti od razvoja raka kože dermatolozi napominju da bismo se trebali kloniti sunca.

Prehranom se ne možemo opskrbiti dovoljnom količinom vitamina D jer bismo svakodnevno morali pojesti veliki komad lososa što je praktički neizvedivo, stoga dodaci prehrani ostaju najvažniji izvor vitamina D.

Laboratoriji Jamieson vodeći su svjetski proizvođač prirodnog i čistog vitamina D3 koji se dobiva iz lanolina jedinstvenim patentiranim procesom Quali-D.

Što je Quali-D?

Quali-D patentirani je proces kojim se lanolin, koji je izvor D vitamina kao i kod ljudi, dobiva iz vune ovaca u Australiji i Novom Zelandu koje su izložene tamošnjem jakom suncu, u Francuskoj se prerađuje u oblik previtamina D3 i u konačnici u oblik vitamina D3 u Kanadi.

Vrlo visokoj apsorpciji Jamieson vitamina D pridonosi najkvalitetnije kokosovo ulje koje posjeduje visoku vrijednost MCT srednjolančanih triglicerida koji znatno povećavaju apsorpciju. Kako je D vitamin topiv u mastima, bez njih se ne može apsorbirati.

Iz tvrtke Jamieson proizvodi dolazi u obliku kapsula i spreja za odrasle te u obliku kapi i vrlo ukusnih bombona za djecu.

Jedna kapsula sadrži 1000 UI vitamina D3 kao i jedan potisak spreja, kojim na jednostavan i praktičan način možemo unijeti 1000 međunarodnih jedinica vitamina D3, što zadovoljava preporučenu dnevnu potrebu.

Sprej je također ugodnog okusa jer sadrži prirodnu aromu naranče.

Baby vitamin D kapi uljna su otopina visokokvalitetnog vitamina D koje su odlična alternativa sintetički proizvedenom vitaminu D. U jednoj kapi ima 400UI vitamina D što zadovoljava preporučenu dnevnu potrebu, a količina u jednom pakiranju dostatna je za godinu dana.

Bomboni vitamina D3 s okusom jagode izvrstan su izbor za djecu. Imaju oblik pande i potpuno su prirodni bez aspartama, umjetnih boja, aroma i konzervansa. Unosom jednog do dva bombona dnevno djeca će zadovoljiti dnevnu potrebu za vitaminom D.