Kurkumin i vitamin D u Almagea® CURCUMIN FORTE+ sinergijski djeluju na imunitet.  Kurkumin je, uz to, sigurna i učinkovita potporna terapija u liječenju bronhijalne astme zahvaljujući snažnim protuupalnim svojstvima

Almagea® CURCUMIN FORTE+ je dodatak prehrani obogaćen vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta. Poznato je da hranom ne možemo uvijek unijeti sve potrebne vitamine i minerale jer je ona često prerađena i time osiromašena nutritivnim vrijednostima. U vrijeme alergija, prehlada i virusa tijelu je potrebna dodatna energija  pa je od bitnog značaja prethodno ojačati obrambeni sustav organizma. Topli kasnoljetni dani izvrsno su vrijeme za pripremu organizma na jesenske izazove.

Uloga imunološkog sustava jest štititi organizam od bakterija i virusa. Međutim, kod osoba koje pate od alergija, imunološki sustav radi pojačano kako bi se obranio  od tih dodatnih prijetnji. Kod osoba koje su alergične, u doticaju s alergenom organizam stvara IgE antitijela koja uzrokuju otpuštanje molekula histamina koje pak dovode do oticanja i upalnih procesa. Tada se javljaju klasični simptomi alergije: curenje nosa, svrbež u očima i kihanje.

Kurkumin i vitamin D sinergijski djeluju na imunitet i preporučuju se raznim populacijskim skupinama kojima je potrebna nutritivna podrška imunološkom sustavu.  Kurkumin je  sigurna i učinkovita potporna terapija u liječenju bronhijalne astme zahvaljujući njegovim snažnim protuupalnim svojstvima.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ je dodatak prehrani obogaćen vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta. S obzirom da nativni kurkumin nije topiv u vodi, odnosno ima nisku bioraspoloživost i vrlo se brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, Almagea® CURCUMIN FORTE+  sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina s vitaminom D u micelama i pritom ima 185 puta veću raspoloživost od nativnog kurkumina.

1 kapsula Almagea® CURCUMIN FORTE+ (596 mg) odgovara količini od 14 standardnih tableta s kurkuminom.