Briga o zdravlju usne šupljine počinje već od rođenja. Tvrtka Curaden, u suradnji sa stručnjacima dentalne medicine, razvila je liniju proizvoda za oralnu higijenu i za pravilan razvoj usne šupljine koji prate potrebe djeteta od dolaska na svijet te kasnije kroz školske dane

Prvi mjeseci bebinog života nisu važni samo za rast i razvoj zdravih zuba. To su ključni trenuci osobnog razvoja djeteta. Briga o zdravlju usne šupljine počinje već od rođenja. Iz tog razloga tvrtka Curaden, u suradnji sa stručnjacima iz različitih područja dentalne medicine, razvila je liniju proizvoda za oralnu higijenu, no i za pravilan razvoj usne šupljine, kada uporaba zubne četkice još nije potrebna.

Curaprox Baby ortodontska duda potiče razvoj zdravih i lijepih zuba od najranijeg djetinjstva

Curaprox Baby ortodontsku dudu razvio je ortodont dr. Herbert Pick i već se samim izgledom razlikuje od ostalih na tržištu. Prednost Curaprox Baby dude je da ima pozitivne značajke standardne dude, ali bez uobičajenih nedostataka. Ona smiruje bebu i ujedno sprječava nastanak otvorenog zagriza i nepravilnog rasta zuba - plosnati dio ne radi pritisak na nepce, čime se oblikuje prirodni oblik nepca. Bočne strane dude usmjeravaju pritisak prilikom sisanja na čeljust, a ne na nepce te stoga zubni luk ima primjeren zaobljeni oblik. Duda podupire pravilno disanje i spavanje, a silikonski štit pruža bebi ugodu sličnu dojenju i potiče razvoj osjetila i motorike. Štit se prilagođava pokretu bebinih usta i ujedno pomaže u razvoju prirodnog načina žvakanja.

Dude su dostupne u tri različite veličine: veličina 0 (0-7 mjeseci starosti), veličina 1 (7-18 mjeseci) i veličina 2 (18-36 mjeseci); i tri boje: rozoj, plavoj i narančastoj. Dostupne su u pakiranju od dva komada, s kutijicom za pohranu. U ponudi se nalaze i prikladne vezice u istim bojama za jednostavnije kopčanje dude na dječju odjeću.

Curaprox CURAbaby prsten za žvakanje:  rast zuba postaje ugodnije iskustvo

Prije nego izraste prvi mliječni zub, na mjestu gdje zub pokušava izaći, pojavljuje se bol i oteklina sluznice. Curaprox CURAbaby prsten za žvakanje učinkovito će i brzo pomoći smanjiti tu neugodnu bol. Odlično osmišljena kombinacija masirajuće zubne četkice i prstena, ugodnog za žvakanje. Zahvaljujući posebnom obliku i zvečki sa šarenim kuglicama, potiče vizualnu, akustičnu i oralnu znatiželju djeteta i primjeren je za uporabu već od drugog mjeseca života.

Prsten je izrađen od biološki kompatibilnog i sigurnog materijala (ne sadrži BPA), otpornog na slinu. Zahvaljujući površini s malim izbočinama i različite tvrdoće prikladan je za korištenje prije nicanja prvog zuba kako bi olakšao neugodu i bol tijekom tog razdoblja. Također, u tome mu može pomoći i dio prstena s masirajućom zubnom četkicom čija su vlakna napravljena od gume te ga ono ujedno privikava na kasniju uporabu zubne četkice. CURAbaby prsten namijenjen je za razdoblje dok još nije izašao prvi mliječni zub, a nakon što on izađe dijete je spremno za uporabu svoje prve četkice za zube. Prsten je razvijen u Klinici za oralnu higijenu na Sveučilištu u Bernu, u suradnji s tvrtkom Curaden i nositelj je prestižne nagrade „Istraživanje i razvoj“.

Curaprox CK 4260 dječja zubna četkica za učinkovito i zabavno četkanje

Idealna je za nježne desni i dječje zubiće. Zahvaljujući iznimno tankim CUREN® vlaknima, Curaprox CK 4260 četkica omogućit će učinkovito i bezbolno četkanje zuba. Ova četkica na svojoj glavi ima više od 3.000 nježnih vlakana, koja će učinkovito dosegnuti teško dostupna područja u malim dječjim ustima. Silikonska obloga male glave osigurava četkanje bez ozljeda, a silikonska obloga držača ugodno držanje u dječjoj ruci koje će olakšati četkanje kako djetetu, tako i roditeljima.

Preporučljivo je da djetetu pri četkanju zuba (od prvog zuba pa do polaska u školu) pomognu roditelji. Kako bi četkanje zubića bilo i zabavno, CK 4260 četkica ima praktičnu silikonsku dršku kojom je možete jednostavno pričvrstiti za policu ili ogledalo u kupaonici, a ujedno time očuvati i higijenu četkice. Četkica Curaprox CURAkid razvijena je u suradnji s prof. dr. Adrianom Lussijem i dr. Nadio Marino Kellerhoffsa Sveučilišta u Bernu.

Curaprox CS Smart: u školske klupe sa zdravim osmijehom

Od polaska u školu dječju zubnu četkicu CK 4260 mijenja trendovska verzija nove zubne četkice - Curaprox CS Smart. Izgledom baš poput popularne Curaprox četkice CS 5460 ultra soft, razvijena je za djecu iznad 5. godine. Svojim karakteristikama predstavlja pravu malu senzaciju: Curaprox CS Smart jedina je četkica sa 7600 ultrafinih vlakana smještenih na maloj glavi četkice.

Velik broj vlakana rezultira iznimnom gustoćom i velikom površinom četkanja, s promjerom vlakana od samo 0,08 mm. Mala glava četkice omogućava iznimnu preciznost prilikom četkanja. Osmerokutni držač osigurava držanje četkice pod pravim kutem, a CUREN® vlakna su toliko mekana i nježna da će je školarac brzo zavoljeti i lako steći naviku održavanja svakodnevne oralne higijene.