Specijalne formule multivitamina i minerala u biljnoj bazi kao u Twinlab Dualtabsu preporučuju se osobama pod stresom, starijima, kroničnim bolesnicima i rekonvalescentima te sportašima. Iskoristite pogodnost do 31. 12. 2018. - uz Twinlab Dualtabs, dobivate Magnezij 375 mg gratis!

Kako bi se osigurao optimalan unos vitamina i minerala, najčešće se preporučuje uzimanje ciljanih multivitaminsko-mineralnih kombinacija. Budući da na tržištu ima mnoštvo proizvoda, potrebno je naglasiti da nisu sve formule jednake! Razlikuju se po sastavu, količini aktivnih tvari, obliku - važnim faktorima koji utječu na apsorpciju i iskoristivost.

Prilikom odabira multivitaminskih formula treba voditi brigu o obliku vitamina i minerala. Prirodne oblike naše tijelo prepoznaje kao svoje i potpuno ih iskorištava. Najbolje je ako su ti prirodni oblici i kelirani, tj. kombinirani s aminokiselinama koje se nalaze u našem organizmu.

Specijalne formule multivitamina i minerala u biljnoj bazi u Twinlab Dualtabsu odabir su za osobe koje se neredovito i nekvalitetno hrane. Dualtabs se posebno preporučuje osobama pod stresom (studenti, poslovni ljudi...), starijim osobama, kroničnim bolesnicima i rekonvalescentima te sportašima koji imaju povećane potrebe za vitaminima i mineralima. Zbog jedinstvenog sastava Dualtabs je optimalna dopuna prehrani za jačanje imuniteta i poboljšanje općeg stanja organizma.

Sastojci i djelovanje

Dualtabs tablete sadrže odvojene vitaminske i mineralne slojeve sa 16 esencijalnih vitamina te 12 minerala. Na ovaj način smanjuje se mogućnost međudjelovanja, a osigurava bolja apsorpciju i iskoristivost. Specijalna tehnologija izrade osigurava postupno otpuštanje tijekom cijelog dana pa je dovoljna jedna tableta dnevno. Vitamini B kompleksa sudjeluju u svim metaboličkim procesima u organizmu, stoga su posebno zastupljeni u ovoj formuli.  Od mikroelemenata za imunitet najpotrebniji su selen i cink, a vitamin A pomaže u oporavku sluznice i jača imunitet. Vitamini C i E pružaju snažnu antioksidativnu potporu  i jačaju imunitet.  Zaštićena biljna baza kompleksa prirodnih bioflavonoida (rutin i hesperidin) poboljšava apsorpciju i iskoristivost vitamina i minerala iz formule. Ekstrakti acerole i šipka bogat su prirodni izvor vitamina C i antioksidansa, a probiotička kultura (Lactobacillus acidophilus) regulira fiziološku crijevnu floru. Dualtabs sadrži specijalno obloženo željezo koje ne uzrokuje probavne teškoće. Prirodni proteolitički enzimi iz ananasove palme i papaje (bromelain i papain) omogućuju optimalnu razgradnju hrane i bolju iskoristivost hranjivih tvari, dinamički djeluje na probavu pa se preporučuje uzimanje Dualtabsa nakon obroka.

Dualtabs je izrađen od provjerenih i najkvalitetnijih sirovina suvremenim tehnološkim postupcima, a staklena ambalaža nema interakciju sa sadržajem tako da su cjelovitost i kvaliteta proizvoda zagarantirani.

Iz navedenog sastava vidljiva je kompleksnost formule čija svakodnevna primjena osigurava optimalnu nadopunu prehrane i omogućuje bolju apsorpciju  hrane, esencijalni proces za održavanje imuniteta i općeg zdravstvenog stanja.

Važnost magnezija

Zbog  suvremene proizvodnje i prerade hrane sve češće se primjećuje manjak magnezija u hrani. Iako nije najzastupljeniji mineral u organizmu, esencijalan je za cijeli niz funkcija važnih za održavanje zdravlja cjelokupnog organizma. Osim što sudjeluje u mineralizaciji kostiju, magnezij regulira brojne metaboličke procese važne za stvaranje energije pa učinkovito doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Isto tako važan je za prijenos živčanih impulsa na mišiće pa je esencijalan i za pravilan rad srca i probavnih organa. Doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji i normalnom funkcioniranju živčanog sustava pa dulji nedostatak magnezija može uzrokovati simptome poput gubitka koncentracije, straha, tjeskobe ili razdražljivosti.

Najčešći simptomi nedostatka magnezija su iscrpljenost, kroničan umor, manjak energije, grčevi u mišićima, visok tlak, loš san, anksioznost, slaba probava, česte glavobolje i migrene te pojačani simptomi PMS-a. Nedostatak magnezija prisutan je i kod dijabetesa, endokrinih i kardiovaskularnih bolesti, alkoholizma, povećanog stresa, prehrane vrlo bogate ugljikohidratima te kod starijih osoba i sportaša.

Preporučuje se uzimanje Magnezija uz kombinaciju multivitaminsko mineralne formule Dualtabs kako bismo zadovoljili dnevne potrebe za ovim esencijalnim mineralom  potrebnim za fiziološko funkcioniranje organizma.

Promotivno pakiranje

Iskoristite pogodnost do 31. 12. 2018. - kupite Twinlab promotivno pakiranje po cijeni od 279,96  kn: uz Twinlab Dualtabs, dobivate gratis Twinlab Magnezij 375 mg!