Hemoroidi su jedna od čestih bolesti današnjice. Za olakšavanje tegoba kod hemeroida naša je preporuka Prokten mast koja  pospješuje zacjeljivanje oštećene sluznice, ublažava osjećaj peckanja i svrbeži te smanjuje upalu i bol
Kako nastaju pečenje i svrbež kod hemoroida?

Hemoroidi sprječavaju dobro brtvljenje analnog otvora pa stolica i žučne soli izlaze na okolnu kožu. Bez obzira na to koliko ste se dobro obrisali nakon obavljanja nužde, žučne soli nadražuju kožu.

Kako Prokten mast ublažava tegobe?

Prokten mast sadrži dvije masne supstance koje stvaraju dugotrajnu barijeru na koži. Ta barijera je mehanička i ona blokira nadražaj kože stolicom i žučnim solima. Prokten mast djeluje kao zaštita kože.

Zbog čega je Prokten mast bolja od narodnih lijekova?

Prokten mast sadrži lanolin i vazelin koji stvaraju na koži film koji štiti jače i dulje od narodnih lijekova. Primjerice, maslinovo ulje ne može stvoriti barijeru na koži, a svinjska mast ostaje nešto dulje na koži, ali kraće nego vazelin i lanolin. Prokten mast stvara dugotrajni zaštitni film.

Što su lanolin i vazelin?

Lanolin je prirodni proizvod koji se dobiva iz ovčje vune te je podloga za prirodnu i dječju kozmetiku. Vazelin je najbolji zaštitnik kože ikad otkriven. Koristi se više od 150 godina za izradu ljekovitih masti kao i masti za oči.

Kako koristiti Prokten mast?

Operite analno područje vodom te namažite mast na okolnu kožu. Ne morate stavljati mast u anus jer sve tegobe nastaju na koži oko anusa. Ako vam nešto masti i uđe u anus, ništa se neće dogoditi jer sastojci ne nadražuju niti kožu niti sluznicu.

Koliko često možete upotrebljavati Prokten mast?

Koliko god je potrebno. Prokten mast je bezopasna, ali djelotovorna zaštitna mast te se može koristiti nekoliko puta na dan dulje razdoblje.

Zašto Prokten mast nema aplikator?

Svrbež i pečenje javljaju se na koži oko anusa. Za nanošenje masti na to mjesto nije potreban aplikator.

Preporučena prehrana kod hemoroida

Izbjegavajte masnu i začinjenu hranu koja potiče izlučivanje žučnih soli. I dodajte u prehranu vlakna.

Što ako mast za hemoroide nadražuje i peče?

Zamijenite je. Ako mast ili krema  izaziva pečenje, neka supstanca u njoj djeluje iritirajuće i pogoršat će vam tegobe. Takvu mast ili kremu nemojte koristiti.

Mogu li koristiti Prokten mast nakon operacije hemoroida?

Možete. Vazelin se inače koristi u obliku vazelinskih gaza za pokrivanje rana. I ostale supstance u Prokten masti nisu štetne za oštećenu kožu. No, ako vas peče, nemojte koristiti Prokten mast. 

Dodatni savjet

Ako nanesete Prokten mast nekoliko sati prije stolice, brisanje nakon obavljanja nužde bit će ugodnije, a svrbež i pečenje manji.

Posebna pogodnost

Od 1. do 15. 4. 2019. uz isprintani kupon s popustom, koji ćete pronaći na web stranici www.lenispharm.hr, Lenispharm Prokten mast u Farmacijama ćete dobiti s 20% popusta!