Jamieson B kompleks inovativne su tablete s produljenim oslobađanjem od 6-8 sati koje omogućuje postupnu opskrbu organizma hranjivim tvarima. Samo jedna tableta dnevno zadovoljava potrebu za dnevnim unosom svih bitnih vitamina skupine B

Skupina vitamina B sastoje se od osam pojedinačnih vitamina. Iako je svaki od tih vitamina kemijski različit, često se nalaze pod nazivom B kompleks jer zajednički djeluju sinergistički na niz važnih funkcija u tijelu. Osam vitamina iz skupine B su: vitamin B1 (tiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamin B5 (pantotenska kiselina), vitamin B6 (piridoksin), vitamin B9 (folna kiselina), vitamin B7 (biotin) i vitamin B12 (kobalamin).

 
Gdje pronaći vitamine B u prehrani?
 

Vitamini skupine B dostupni su u velikom broju namirnica, kao što su meso, riba i perad, jaja, mliječni proizvodi (npr. mlijeko i jogurt), lisnato zeleno povrće, grah, cjelovite žitarice i kruh. Međutim, važno je napomenuti da su vitamini B vodotopivi što znači da se ne  pohranjuju u organizmu i stoga ih treba svakodnevno unositi.

Iako se nalaze u raznovrsnoj hrani, vitamini B mogu se lako izgubiti ili uništiti tijekom skladištenja, pripreme i kuhanja hrane. Osim toga, većina tih vitamina uništava se tijekom procesa prerade cjelovitih žitarica. Iako se neke od tih esencijalnih hranjivih tvari dodaju tijekom procesa obogaćivanja, većina visoko obrađene hrane još uvijek ne sadrži dovoljne količine vitamina B skupine.


Kako B kompleks utječe na povećanje energije?

Ako tijelu nedostaje vitamina B, to utječe na oslobađanje energije prilikom metabolizma te na mentalno stanje, a posljedice mogu biti umor, razne mentalne bolesti i smanjene otpornosti. Tijekom razdoblja fizičkog ili mentalnog stresa vitamini skupine B mogu povećati energiju i poduprijeti živčani sustav smanjujući anksioznost, depresiju, razdražljivost i nervozu. B kompleks pruža terapeutsku dozu od osam vitamina B kako bi podržao vaše tijelo i pomogao u borbi s navedenim zdravstvenim problemima.

S obzirom na to da su svi B vitamini topivi u vodi, vaše tijelo će konzumirati onoliko koliko se može apsorbirati, a ostatak će se eliminirati urinom. Stoga je važno rasporediti unos tijekom dana kako bi se postigla optimalna apsorpcija. Druga su mogućnost tablete s produljenim otpuštanjem, koje omogućuju postupnu apsorpciju tijekom razdoblja od 6-8 sati, a omogućit će redovit i učinkovit unos hranjivih tvari.

Naša preporuka

Jamieson B kompleks inovativne su  tablete s produljenim oslobađanjem od 6-8 sati koje omogućuje postupnu opskrbu organizma hranjivim tvarima. Samo jedna tableta dnevno zadovoljava potrebu za dnevnim unosom svih bitnih vitamina skupine B. Sadrže 100 mg svakog od vitamina iz B skupine, folne kiseline 400 mcg, biotina i vitamina B 12 100 mcg te holin i inozitol.

Jedinstvena su kombinacija i unos samo jedne table dnevno povoljno utječe na očuvanje zdravlja kose i kože, pomaže kod iscrpljenosti i umora, pridonosi očuvanju dobrog vida i pravilnom radu imunološkog sustava.

Fotografija: Shutterstock