Omniflex Flexvital tekući dodatak prehrani sadrži kolagen, glukozamin, kondroitin i hijaluronsku kiselinu koji imaju važnu ulogu u građi vezivnog tkiva. Sadrži i 100% preporučenog dnevnog unosa vitamina C i mangana koji pridonose stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice

Iako se bolovi u zglobovima najčešće pripisuju starenju, istina je da su posljedica nezdravog načina života. Ovo nimalo ne čudi s obzirom na moderan stil života koji uključuje sve veći problem pretilosti, nezdravu prehranu, neaktivnost, stres i sjedilački način života koji utječu na opće loše zdravstveno stanje organizma. Svi ti faktori, između ostalog, negativno utječu i na zdravlje naših zglobova koji brže stare i propadaju, što dugoročno utječe na kvalitetu svakodnevnog života.

Iako je neizbježno da se zglobovi hrskavica s vremenom troše, zdravim načinom prehrane, umjerenom fizičkom aktovnošću i dodacima prehrani možete uvelike očuvati zglobove.

Flexvital tekući dodatak prehrani sadrži kombinaciju aktivnih sastojaka: kolagena, glukozamina, kondroitina i hijaluronske kiseline koji su prirodno prisutni u tijelu i imaju važnu ulogu u građi i zaštiti vezivnog tkiva. Također sadrži 100% preporučenog dnevnog unosa vitamina C i mangana koji doprinose normalnom stvaranju vezivnog tkiva i održavanju normalnih kostiju te normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice.

  • Kondroitin sulfat je glikozaminoglikan, prirodni sastojak hrskavice. Doprinosi zaštiti zdrave hrskavice od preranog propadanja tako da osigurava stvaranje sinovijalne tekućine u zglobovima.
  • Glukozamin je sastojak svih tjelesnih tkiva, a posebno vezivnog tkiva. Prekursor je brojnih sastojaka hrskavice te sudjeluje u njenoj izgradnji. Opskrbljuje zglobove građevnim jedinicama i sastavni je dio većine proteoglikana (heparina, keratan sulfata, hijaluronata) koji izgrađuju brojna tkiva i organe ljudskog tijela - kosti, kožu, nokte, kosu.
  •  Hijaluronska kiselina  nalazi se i u sinovijalnim membranama koje okružuju svaki zglob i izlučuju viskoznu sinovijalnu tekućinu koja podmazuje površinu zglobova osiguravajući im tako nesmetano kretanje. Nalazi se u svim kostima, zglobovima, vezivnom tkivu i strukturama hrskavice cijelog tijela.
  • Vitamin C doprinosi pravilnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju.
  • Mangan doprinosi pravilnom stvaranju vezivnog tkiva i održavanju normalnih kostiju.
  • Kolagen je glavna proteinska komponenta kože, kostiju i hrskavica te predstavlja oko 80% ukupnih koštanih proteina. Povezuje pojedine kosti u zglobove i gradi ovojnice oko organa i međusobno ih odvaja. Dodatno uz to kolagen povezuje kožu sa strukturama ispod nje i obavija mišiće i pojedine mišićne grupe.