EFS je napitak vrlo blagog i ugodnog okusa, no formuliran tako da osigurava odličnu nadoknadu elektrolita. Idealno za sportaše koji prevaljuju dulje dionice, posebno ljeti kada je pojačana potreba za hidracijom i nadoknadom elektrolita

Farmacia je obogatila isvoju ponudu proizvoda za sportaše. EFS je napitak vrlo blagog i ugodnog okusa, no formuliran tako da osigurava odličnu nadoknadu elektrolita, obogaćen BCAA, L-glutaminom i ugljikohidratima. Idealno za sportaše koji prevaljuju dulje dionice, posebno ljeti kada je pojačana potreba za hidracijom i nadoknadom elektrolita.

Uz pomoć kliničkih istraživanja tim stručnjaka First Endurancea osmislio je novu poboljšanu verziju EFS, koja prati zahtjeve sportaša. Nova formula koju nalazimo u EFS, osim povećane količine elektrolita, u sebi ima Aji Pure amninokiseline i nova dva izvora kalcija i magnezija.

Povećan unos elektrolita

Klinička istraživanja pokazala su da kod sportaša postoje mnogo veći zahtjevi za unosom elektrolita tijekom treninga ili natjecanja nego što ih sportaši mogu naći u raznim izotoničkim napicima. Kako bi zadovoljio potrebe sportaša za unosom elektrolita, First Endurance povećao je količinu elektrolita s 1000 mg na 1160 mg. Unosom ove doze elektrolita tijekom treninga ili natjecanja sprječavamo nastanak grčeva u mišićima i dehidraciju.

Aji pure aminokiseline

Aminokiseline koje nalazimo u novoj formuli EFS su Aji PURE aminokiseline. Aji Pure aminokiseline imaju visoku čistoću između 99 i 100% što dovodi do brže i kvalitetnije apsorpcije. Osim toga, Aji pure aminokiseline imaju i visoku bioraspoloživost.

Bioraspoloživ je termin koji se koristi u farmakologiji, a koristi se za izražavanje uzete doze lijeka, u ovom slučaju dodatka prehrani koji u nepromijenjenom obliku stignu na ciljano mjesto djelovanja.

Visoka  bioraspoloživost kalcija i magnezija

Nova formula EFS koristi dva jedinstvena izvora kalcija i magnezija, a to su dikalcij malat i dimagnezij malat. Prednost u odnosu na ostale izvore magnezija i kalcija je u tome što imaju visoku bioraspoloživost.

Malična kiselina (malic acid)

U EFS nalazimo 700 mg malične kiseline kojoj je uloga stimulacija potrošnje kisika, povećanje staničnog disanja i povećanje proizvodnje energije u mitohondrijima. Isto tako je važna u procesu stvaranja ATP-a i omogućava proizvodnju ATP-a u uvjetima smanjene prisutnosti kisika.

Zašto uzimati EFS?

1.         brzo i kontinuirano opskrbljivanje mišića energijom

2.         pospješuje apsorpciju tekućine

3.         produljuje vrijeme do nastanka dehidracije i grčenja mišića