Nakon treninga ili natjecanja, skladišta energije u organizmu sportaša su iscrpljena, a mišićno tkivo istrošeno. Da bi zadovoljili nutritivne potrebe  organizma za oporavkom, stručni tim u First Enduranceu razvio je Ultragen, najnapredniju formulu za oporavak sportaša nakon napora

Nakon treninga ili natjecanja, skladišta energije u organizmu sportaša su iscrpljena, a mišićno tkivo istrošeno. Faza oporavka je vrijeme koje nastupa odmah nakon fizičke aktivnosti pa do smirenja tijela. To je prijelaz iz dinamičke u stabilnu ravnotežu.

Da bi zadovoljili sve nutritivne potrebe koje organizam zahtjeva za oporavak, stručni tim u First Enduranceu razvio je Ultragen, koji je proglašen najnaprednijom formulom za oporavak sportaša nakon napora.

Svakim serviranjem Ultragena unosimo hranjive nutrijente koji su se tijekom kliničkih ispitivanja pokazali kao najuspješnija kombinacija za uspješan oporavak od fizičkih napora sportaša. Nutrijente koje nalazimo u Ultragenu djeluju sinergistički, po principu prava hrana na pravome mjestu i u pravo vrijeme.

Zašto se preporučuje uzimanje Ultragena?

  • pruža brži oporavak nakon treninga ili natjecanja
  • kvalitetan unos ugljikohidrata
  • brza opskrba mišića energijom
  • obnova glikogenskog depoa
  • opskrba organizma bjelančevinama
  • unos glutamina i BCAA
  • unos mikroelemenata, minerala i antioksidansa
  • brza apsorpcija nakon konzumacije

Sastojci

Jedan obrok Ultragena sadrži: 30g glukoze (jednostavni šećer visokog glikemijskog indeksa) – brza nadoknada glikogenskog depoa, 10 g proteina niske molekularne mase, 19 različitih vitamina i minerala, 2,25 g BCAA, 3g glutamina i 5 najvažnih elektrolita (natrij, kalcij, kalij, magnezij, klor) , bez umjetnih sladila, boja i zaslađivača. Navedeni sastojci dolaze u najjednostavnijem kemijskom obliku, vrlo brzo se apsorbiraju i transportiraju u organizmu te pospremaju u energetska skladišta. Mješavina je potpuno prirodna i nema nikakvih primjesa koje bi na bilo koji način usporile apsorpciju ili opteretile probavni trakt.

Uz dodane elektrolite, vitamine i minerale Ultragen prestavlja idealnu kombinaciju prehrambenih sastojaka za potpun i kvalitetan oporavak nakon sportskih napora.