Higijeni djeteta treba posvetiti maksimalnu pažnju, ali bez pretjerivanja. Prekomjerno pranje i preagresivni proizvodi oslabljuju nedovoljno razvijene zaštitne barijere kože. Želite li najbolje za dječju kožu, pogledajte našu preporuku

Znanstveno je dokazano da je od rođenja do druge godine života djetetova koža izuzetno osjetljiva i nije posve razvijena* (BJD, Fluhr 2012.). Ustanovljeno je kako neka djeca imaju osobito osjetljivu kožu koja lako pocrveni u odgovoru na stresne utjecaje kojima je svakodnevno izložena. U fizičkom i kemijskom smislu to su: vjetar, iritacija odjećom, hladnoća, buka, tvrda voda, kozmetički pripravci koji se svakodnevno upotrebljavaju, deterdženti i ostala sredstva za čišćenje, ali ne možemo zanemariti i biološke faktore, pri čemu u prvom redu mislimo na emocionalni stres kod različitih životnih situacija kroz koje dijete prolazi.

Znakovi i značajke osjetljive kože

Svi ti čimbenici uzrokuju i osjećaj peckanja i zatezanja kože. Ti znakovi pokazuju da dijete prirodno ima vrlo osjetljivu kožu, stoga vrlo osjetljiva koža novorođenčadi i djece zahtijeva ne samo svakodnevnu hidraciju i zaštitu, već i trenutačno te dugotrajno umirivanje. Zahvaljujući posebnim istraživanjima, ustanovljeno je kako svako treće dijete ima vrlo osjetljivu kožu* (Etude Pro CMD5, 2010.; P.Reinert, M.Rybojad, P.Humbert, C. De Belilovsky, M.Homsi).

Kada uspoređujemo normalnu kožu s vrlo osjetljivom, onda treba reći kako je vrlo osjetljiva koža osjetno crvenija od normalne, veće je suhoće, grublja, može se ljuštiti, sklonija je upalama, a izaziva osjećaj nelagode, stezanja, peckanja, osjećaj kao da je pretijesna.

Od prvog dana

Kao odgovor na te potrebe, Mustela® nudi prvu cjelovitu liniju proizvoda za njegu i higijenu kože bez mirisa koji sadrže patentirane prirodne sastojke. Ti proizvodi oblikovani su tako da umire vrlo osjetljivu kožu novorođenčadi i djece već od prvog dana njihova života. Zahvaljujući formulaciji s kompleksom patentiranih prirodnih sastojaka, ti proizvodi imaju vrlo laganu teksturu koja služi kao zaštitna druga koža te hidriraju i štite kožnu barijeru umirujući kožu pridonoseći ublažavanju simptoma kožne reakcije.

Sastojci i djelovanje

  • Avocado Perseose®: patentirani prirodni sastojak koji pomaže ojačati kožnu barijeru kako bi očuvao bogatstvo kože, ali i zadužen za dubinsku hidraciju kože.
  • Šisandra (Shisandra sphenantera): umiruje vrlo osjetljivu kožu te tako poboljšava njezin izgled i osjet. Inače, bobičasti crveni plod ove biljke bogat je vitaminima A, B6, C i E, a karakteristično je da je slatkog, kiselog, ljutog i slanog okusa istovremeno.

Savjeti za kupanje

Uzmite Mustela Umirujući gel za pranje 300 ml i istisnite 3 doze u dlan. Taj je proizvod idealan za svakodnevnu uporabu jer pomaže smanjiti vidljivost malih crvenih područja i ublažiti osjećaj peckanja, osobito nakon kupanja u tvrdoj vodi. Nakon kupanja osušite djetetovu vrlo osjetljivu kožu bez trljanja.

Savjeti za njegu kože

Za zaštitni učinak "druge kože“ svakodnevno njegujte djetetovo lice Mustela Umirujućom hidratantnom kremom 40 ml, a tijelo Umirujućim hidratantnim losionom 200 ml. Ti proizvodi za njegu kože bez mirisa ublažavaju osjećaj peckanja i zatezanja te smanjuju crvenilo.