Almagea® MOTION SUPPORT+ nova je generacija dodataka prehrani koji u inovativnim Licaps® OCEANCAPS kapsulama sadrži posebnu kombinaciju patentiranog nedenaturiranog (nativnog) kolagena tip II (UC-II®) te vitamina K2, D3 i C

Aktivna svakodnevica nezamisliva je bez zdravih i pokretnih zglobova koji nam omogućuju da hodamo, trčimo, planinarimo, plivamo odnosno bicikliramo. Različite ozljede koje se mogu javiti tijekom tjelesne aktivnosti negativno utječu na zdravlje naših zglobova. Upalno stanje koje se pritom razvija te neugodno trenje kosti jedne o drugu otežavaju aktivnosti u kojima uobičajeno uživamo i posljedično narušavaju kvalitetu života. Stoga, kako bismo mogli biti tjelesno aktivni, naše tijelo mora biti dobro pripremljeno, a u tome nam svakako može pomoći kolagen.

Što je kolagen?

Kolagen možemo zamisliti kao ljepilo koje omogućuje da sve dijelove tijela držimo na okupu, a po strukturi je složeni protein dugog lanca sastavljen od 19 različitih aminokiselina i ima važnu ulogu u održavanju strukture naše kože, kostiju, crijevne barijere, mišića, tetiva i zglobova. Zanimljivo je kako u našem tijelu postoji više od 10 različitih tipova kolagena. Svaki od njih ima različitu ulogu u tijelu, a dvije najpoznatije vrste su kolagen tip I i kolagen tip II.
Kolagen tip I većinom nalazimo u kosi, koži i noktima, dok je kolagen tip II u najvećoj mjeri koncentriran u zglobovima, budući da čini sastavni dio strukture hrskavice, vezivnog tkiva zglobova.

Kolagen za zdrave zglobove

Kako starimo, tako se naša hrskavica između zglobova sve više troši i postaje slabija. Ovaj proces dodatno mogu ubrzati prekomjerno trošenje i ozljede kod sportskih aktivnosti. Uzimanje kolagena u obliku dodatka prehrani može pomoći spriječiti da bolovi u zglobovima postanu svakodnevica, a to su potvrdila i znanstvena istraživanja.

Tako je cilj jedne studije objavljene 2013. godine u znanstvenom časopisu Journal of the International Society of Sports Nutrition bio utvrditi kako uzimanje kolagena u obliku dodatka prehrani utječe na funkciju koljena kod zdravih osoba koje osjećaju bol u koljenu nakon napornog vježbanja. U istraživanju je sudjelovalo 55 ispitanika podijeljenih u dvije skupine koji su tijekom 120 dana dobivali 40 mg kolagena tipa II (UC-II®) u obliku dodatka prehrani ili placebo. Rezultati su zabilježili značajno poboljšanje prosječne ekstenzije koljena kod ispitanika koji su uzimali kolagen, a mogli su i dulje vježbati prije nego što bi osjetili bilo kakvu neugodu u zglobovima. Znanstvenici su zaključili da uzimanje kolagena tipa II utječe na poboljšanje ekstenzije koljenog zgloba kod zdravih osoba, nadalje, može olakšati bol nakon naprezanja zglobova te se dobro podnosi.

Almagea® Motion Support+ je dodatak prehrani nove generacije s kompleksom biološki aktivnih tvari za zdravlje hrskavice, mišića i kosti. Pripravak sadrži posebnu kombinaciju patentiranog nedenaturiranog (nativnog) kolagena tip II (UC-II®), vitamina K2 koji doprinosi održavanju normalnih kostiju, vitamina D3 koji doprinosi održavanju normalnih kostiju i normalne funkcije mišića te vitamina C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju. Iznimno je ugodan za korištenje jer dolazi u izuzetno malim Licaps® kapsulama i uzima se samo jedna kapsula dnevno.