Farmacia se ne ističe samo vrhunskom uslugom iskusnih magistri, koje su vam svakodnevno na usluzi, već i specijaliziranim savjetovalištima: Nutricionističko, Fitoaromaterapijsko i Sportsko i Pedijatrijsko savjetovalište svakodnevno rješavaju brojne probleme i tegobe koje nas mogu pratiti kroz svakodnevni život.

Osim toga, Farmacia nudi vrhunske Farmacia natura čajeve i med domaće proizvodnje, u brojnim varijantama.

Nutricionističko savjetovalište  na adresi  Farmacia, Ilica 11, počelo je raditi potkraj 2010. Tijekom godina rada mnogo je osoba potražilo pomoć, ponajviše osobe koje se bore s viškom kilograma, no sve je više onih koji zbog zdravstvenih tegoba žele promijeniti način prehrane.  Sve češće su to osobe s bubrežnim bolestima kojima je, u ovisnosti o načinu liječenja, nužna prehrana koja zadovoljava potrebe za proteinima u adekvatnoj količini kao i kritičnih nutrijenata poput natrija, kalija i fosfora.

U savjetovalištu se često susrećemo s prehrambenim intolerancijama od kojih su najčešće ona na gluten, laktozu i histamin pa sukladno postavljenoj dijagnozi izrađujemo individualno, detaljni plan prehrane svakoj osobi - ističe Andrea Koščec, voditeljica Nutricionističkog savjetovališta. -  Pomoć su u savjetovalištu potražile i osobe s autoimunim bolestima poput reumatoidnog artritisa i lupusa kojima izrađujemo jelovnike s konkretnim recepturama jela koja naglasak stavljaju na namirnice s protuupalnim djelovanjem.

Česti posjetitelji savjetovališta su i dijabetičari, osobe s upalnim bolestima crijeva, osobe koje pate od različitih alergija na hranu, ali i primjerice na metale poput nikla i kobalta koje možemo naći u hrani. U radu u savjetovalištu susreli su se s nekoliko rijetkih bolesti poput Wilsonove bolesti - genetičkog poremećaja koji karakterizira nakupljanje bakra u tkivima, a uz terapiju lijekovima propisuje se i dijeta s niskim udjelom bakra.

Želite li custom-made menu koji će vam olakšati svakodnevicu i učiniti samo najbolje za vaše zdravlje, obratite se stručnjacima Nutricionističkog savjetovališta kako biste popravili ono najvažnije, a to je vaše zdravlje!
Trebate recepte skrojene po vašim mjerama? Nemate vremena svakodnevno razmišljati kako i što kuhati, a usput želite sačuvati mladolikost i svježinu kože? Zašto ne biste u svoj jelovnik uvrstili sastojke koji upravo rade na očuvanju vaše ljepote?

Ako ste posljednje vrijeme osjetili da s vašom prehranom nešto ne štima te da vas određene namirnice napuhavaju ili uzrokuju neke druge probleme, vrijeme je da se javite nutricionistima u Ilici 11 i otkrijete koje probleme možete riješiti hranom.

Fitoaromaterapijsko savjetovalište i laboratorij za izradu aroma-pripravaka, Farmacia, Ilica 11

Trendovi i želje da živimo prirodno i uravnoteženo doveli su do popularizacije Fitoaromaterapijskog savjetovališta u koje ljudi svakodnevno dolaze u potragu za rješenjima svojih problema: od ozbiljnih zdravstvenih tegoba pa sve do pripravaka za njegu lica i tijela te mirisa za dom. - Esencijalna ulja imaju snagu i veliku moć, no nije svejedno kako ih koristimo - napominje magistra Andrea Koščec.  - Da bismo pravilno postupili s njima, treba potražiti pomoć fitoaromaterapeuta i u razgovoru otkriti aromaterapiju krojenu po vašoj mjeri. Od jutra do mraka, aromaterapeutski pripravci mogu vam olakšati život, a na vama je da odlučite hoćete li iskoristiti snagu biljaka.

Farmacia u Ilici 11 nudi fitoaromaterapijsko savjetovalište i laboratorij za izradu aroma-pripravaka u kojemu iskusni fitoaromaterapeut dr.sc. Stribor Marković, magistar farmacije, ing.med.biok., održava konzultacije prema dogovoru.

U dogovoru s liječnicima za vas se u ljekarni mogu izraditi pripravci koji pokrivaju indikacije i individualne potrebe u sljedećim područjima: 

  • aromaterapija u liječenju urogenitalnog sustava
  • aromaterapija u liječenju dišnog i imunološkog sustava
  • aromaterapija u liječenju koštanog sustava
  • aromaterapija u liječenju živčanog i krvožilnog sustava
  • aromaterapija u liječenju probavnog sustava i metabolizma
  • aromaterapija u liječenju dermatološkog sustava

Naše znanje i iskustvo u ovom području te suradnja s fitoaromaterapeutom dr.sc. Striborom Markovićem otvorit će vam nove mogućnosti liječenja jer su izrađeni pripravci individualizirani upravo za vaše tegobe. Fitoterapija može pomoći i kada klasična medicina nema pravi odgovor na određene indikacije, a sve veći je broj liječnika koji propisuje na recept izradu magistralnih pripravaka ove vrste.

Sportsko savjetovalište

Sportsko savjetovalište u sklopu Farmacije u Arena centru Zagreb nudi kompletnu sportsko-nutricionističku podlogu brojnih transformacijskih procesa organizma, bilo kod rekreativnih ili profesionalnih sportaša. Ali, isto tako cilj nam je i unaprijediti svijest o očuvanju zdravlja svakog pojedinca te poboljšati kvalitetu njegova života općenito - ističe voditeljica savjetovališta i magistra kineziologije Miljana Pavković. - I tu je, zapravo, naša jedinstvena prednost - naši klijenti nisu isključivo sportaši, pa i samim time imamo priliku utjecati na promjenu loših životnih navika i kod populacije nesportaša, odnosno rekreativaca, te kod osoba koje tek planiraju mijenjati svoj stil života.

Termini savjetovališta odvijaju se redovno svaka 2 tjedna, kada zapravo i pratimo postignute rezultate i promjene te u skladu s njima predlažemo izmjene programa dodataka prehrani. Naš osnovni princip rada je ne samo postizanje transformacijskih procesa i zadanih trenažnih ciljeva, uz očuvanje zdravlja, već i zadržavanje postignutih rezultata i forme u daljnjim fazama života.

Profesionalni sport predstavlja poseban izazov u programiranju i savjetovanju, s obzirom na to da je to poseban način života, gdje sport, zapravo, predstavlja i izvor prihoda pojedinca i njihovih obitelji te cjelokupnu orijentaciju života ne samo u privatnom, već i u poslovnom smislu. Stoga povjerenje koje nam profesionalni sportaši poklanjaju, odabirom našeg savjetovališta, daje posebnu važnost našem postojanju. I na to smo izuzetno ponosni.

Roditelji djece sportaša su, zapravo, naša ciljana skupina za savjetovanje. Oni su vrlo česti posjetitelji i upravo briga za dijete-sportaša predstavlja apsolutno najvažniji faktor za educiranje i preporuku dodataka prehrani. Naime, bitno je naglasiti da su djeca već od vrlo rane dobi (ovisno o sportu) uključena u profesionalni natjecateljski režim treninga, gdje se već od 10. godine života rade selekcije talentiranih sportaša po sportskim klubovima, stvorenih za vrhunske rezultate.

Budući da mnogo sportskih klubova u Hrvatskoj još uvijek nije na tom profesionalnom kadrovskom nivou i nemaju na raspolaganju odgovornu i stručnu osobu - sportskog nutricionista unutar kluba, mnogi roditelji su prepušteni sami sebi i jedino ih vlastita briga za dijete vodi kroz taj vrlo bitan segment njihova sportskog života.

Pozivamo u Arenu također sve zainteresirane sportaše, rekreativce i one koje žele saznati savjet više o prevenciji i rješavanju problema sportskih ozljeda. Na raspolaganju vam je svojim savjetima dr. Pavao Vlahek, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije. Dr. Vlahek radi u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice gdje se bavi rehabilitacijom ozljeda kralježnične moždine, a područje interesa su mu i prevencija te liječenje ozljeda sportaša, dijagnostički ultrazvuk muskuloskeletnog sustava i manualna medicina.

Farmacia u Areni uvela je u sportskom savjetovalištu i novu uslugu s poznatom nutricionisticom i dijetetičarkom Oljom Martinić.

Olja Martinić surađivala je sa brojnim sportašima te u brojnim projektima u Hrvatskoj, a i šire, aktivna je u savjetovanju vezanom za prehranu bilo zdravih pojedinaca ili onih s određenim tegobama. Detaljnije informacije potražite na samoj lokaciji i zabilježite svoj termin za savjetovanje.