Dojenje značajno utječe na zdravlje djeteta i majke, no ponekad može postati i bolno. Kako bi mame to što lakše prebrodile, razvijen je Mustela balzam za njegu bradavica dojilja koji na bradavicama stvara zaštitni sloj pomažući smirivanju nadražaja

Dojenje je privilegija i trenutak dubokog i dodatnog povezivanja majke i njenog djeteta te je opće poznato kako ima mnoge benefite za dijete, ali i za majku. Od rođenja pa do trećeg dana poslije poroda dijete siše kolostrum, tzv. prvo mlijeko, visokovrijednu, gustu tekućinu bogatu albuminima, aminokiselinama, oligosaharidima, mineralima, vitaminima topivima u mastima, faktorima rasta te protutijelima, a koja se ne izlučuje u izdašnim količinama, što je kompatibilno činjenici da je želudac bebe još vrlo malen. Količina laktoze i masti u kolostrumu je vrlo malena. Važna je uloga kolostruma da kvalitetno obloži sluznicu crijeva djeteta te da što kompletnije i kvalitetnije pridonese uspostavi crijevne mikroflore.

Između trećeg i petog dana nakon rođenja umjesto kolostruma stvara se prijelazno mlijeko, kada se kod majki javlja osjećaj težine i tvrdoće dojki. Nakon petog dana počinje se izlučivati mlijeko koje je bogato svim nutrijentima i imunoglobulinima, a  kojem se gustoća smanjuje i količina postupno povećava u korelaciji s potrebama i rastom te razvojem djeteta.

Što kad je dojenje bolno?

Nema dvojbe, majčino je mlijeko idealna hrana za dijete. Dojenje značajno utječe na zdravlje djeteta i majke i WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) preporučuje dojenje u trajanju od barem 6 mjeseci. Na žalost, prilikom dojenja mogu se javiti i određene poteškoće, najčešće povezane s nepravilnim položajem djeteta pri dojenju te nepravilnim položajem usta djeteta u odnosu na bradavicu, pri čemu dojenje može postati bolno, bradavice bolne i ranjene. Ova situacija može negativno utjecati na motiviranost majki na dojenje.

Velik broj žena, koje imaju probleme ovakve naravi, vrlo brzo nakon korekcije položaja pri dojenju osjeti brzu promjenu nabolje i znatno olakšanje. Ipak, određeni broj žena i dalje može imati problema s bolnošću pri dojenju, neovisno o korekcijama postupka i načina dojenja, što ovisi i o samom djetetu i njegovu načinu uzimanja mlijeka, ali i o građi i osjetljivosti samih bradavica dojilje.

Kako bi period bolnih bradavica majke što lakše prebrodile, razvijen je novi Mustelin proizvod, Mustela balzam za njegu bradavica dojilja, jedinstvenog sastava, a koji karakterizira:

  • da je 100% prirodnog porijekla, od čega je 93% sastojaka iz ekološke proizvodnje
  • da je certificiran BIO ekološki proizvod
  • da nema sastojaka životinjskog porijekla

Ovaj balzam pomaže zaštiti i umirenju iritacije bradavica dojilja stvarajući na osjetljivim bradavicama zaštitni sloj i pomažući smirivanju nadražaja. Jednostavno, omogućava osjetnu ugodu pri dojenju.

Sastav Mustela balzama za njegu bradavica dojilja:

  • maslinovo ulje iz ekološke proizvodnje, bogato omega-6 i omega-9 masnim kiselinama koje njeguju i hrane kožu
  • glicerol biljnog porijekla
  • saharoza laureat i saharoza stearat, koji su emulgatori prirodnog porijekla, zaslužni za finu i ugodnu teksturu balzama
  • vitamin E, antioksidant prirodnog porijekla
  • voda

Primjena

Proizvod se može koristiti preventivno, ali i na oštećenim bradavicama. Nakon dojenja na bradavice nanijeti izdašniji sloj balzama. Prije ponovnog dojenja balzam NIJE potrebno uklanjati i ispirati.

Proizvod je siguran za majku i dijete, nema sastojaka životinjskog podrijetla (nema lanolina).

Može se pronaći u pakiranjima u obliku tube od 30 ml i od 10 ml.

IEC Study No. 090050RD5 dated 06/03/2009 - ref 1170F2.02.01 Dr. M. JONAS BRUN (Dermatologist)

IEC Study No. B060191RD1 dated 28/06/2006 - ref NP 789/37 Dr. E. BONINSKA (Dermatologist)