Koža oko očiju više je nego upola tanja od kože ostalih dijelova lica, a njezin hidrolipidni zaštitni sloj je ekstremno osjetljiv. Upravo zato područje oko očiju zahtijeva posebnu njegu

Sastojci koje sadrže kreme za lice i kreme za njegu područja oko očiju mogu biti dosta slični, no njihova konzistencija se uvelike razlikuje. To je zato što je koža oko očiju više nego upola tanja od kože ostalih dijelova lica, a njezin hidrolipidni zaštitni sloj je ekstremno osjetljiv. Osim toga, taj dio kože vrlo je podložan mehaničkom stresu uzrokovanom mimikom lica koji utječe na zalihe kolagena. I zato je upravo to područje jedno od prvih na kojima se počinju javljati znakovi starenja. Čak i prije tridesete godine života mogu se pojaviti borice na vanjskim rubovima očiju ili podočnjaci. Osim toga, masnoće u području oko očiju počinju se spuštati te tako nastaju neestetske vrećice ispod očiju. Zbog svega toga područje oko očiju zahtijeva posebnu njegu i drugačije kreme nego ostatak lica.

Kod njege područja oko očiju važno je usredotočiti se na problem koji želite riješiti. Kako biste spriječili pojavu borica, treba odabrati proizvod koji sadrži hijaluronsku kiselinu, kolagen i polisaharide te antioksidanse, poput vitamina E i alfa-lipoične kiseline koji stimuliraju fibroblaste te štite od fotostarenja. Za već postojeće bore prikladni su kompleksi sastojaka s djelovanjem sličnim djelovanju botoksa (peptidi). Protiv podočnjaka poželjan sastojak je vitamin K, koji ublažava sivkast ton podočnjaka, ali i flavonoidi koji potiču mikrocirkulaciju i štite krvne žile.

Kreme za područje oko očiju puno su laganije od onih za lice i nisu masne jer masne kreme pospješuju oticanje. Kremu nanesite utapkavajući je nježno jagodicama prstenjaka ili srednjeg prsta. Ako krema ima roll-on aplikator (za drenirajući i osvježavajući učinak), radite kružne pokrete aplikatorom po koži oko očiju.

Pogledajte naš izbor za njegu oko očiju i iskoristite posebnu pogodnost: sve Vichy proizvode za njegu područja oko očiju te Dermablend fluid koji prekriva neujednačenu boju kože poput tamnih kolutova od 20. do 31. 7. 2020. kupite s 30% popusta. Akcija vrijedi i u Farmacijama i u Farmacia web shopu.