Potražite svoj idealan protokol protiv akni i ostvarite 25% popusta na Vichy linije Minéral 89 i Normaderm od 10. do 16. 8. u Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama te u Farmacia webshopu

Akne su upalna bolest pilosebacealne jedinice (dlaka s ovojnicama, mišić podizač dlake i lojna žlijezda) i najčešće se javljaju u adolescenciji. Uzroci su brojni, a među najčešćim je genetska predispozicija kod koje se nasljeđuje masniji tip kože. Osim toga, postoji i nasljedna preosjetljivost androgenih receptora na žlijezdama lojnicama pa na normalan hormonalni podražaj dolazi do pojačanog izlučivanja loja i povećanja žlijezde lojnice. Akne su i rezultat abnormalnog odgovora nekih lojnih žlijezda na normalne fiziološke procese, što dovodi do pojačane produkcije loja i poremećaja keratinizacije unutar pilosebacealne jedinice. Na pojavu akni utječu i prehrana, stres, propionibacterium acne, izlaganje UV zrakama, prekomjerna tjelesna težina.

Prevencija akni počinje u najmlađoj dobi rutinskom svakodnevnom njegom. Ako su vidljivi upalni procesi, svakako treba zatražiti stručnu pomoć kako bi se izbjegle trajne posljedice u obliku vidljivih ožiljaka.

Neizbježan su dio terapije kozmetički preparati za pravilnu njegu kože. Bez njih je učinak terapije nezadovoljavajući jer ostaju hiperpigmentacije poslije upala, koža je isušena na površini zbog pojačanog gubitka vode iz površinskih slojeva epitela, sastav lipida je poremećen što se očituje kao ljuskanje i iritacija. Uz pravilnu njegu te su pojave manje prisutne i koža izgleda zdravije.

Potražite svoj idealan protokol protiv akni i ostvarite 25% popusta na Vichy linije Minéral 89 i Normaderm od 10. do 16. 8. 2020. Popust vrijedi u Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama te u Farmacia webshopu.