Iako za većinu žena svakodnevno čišćenje lica znači samo umivanje čistom vodom i blagim sapunom, pravilno čišćenje odgovarajućim proizvodima donosi veliku razliku u izgledu i osjećaju kože

Voda uklanja tek mali dio nečistoće i masti s površine kože i upravo su zato proizvodi za čišćenje kože tako važni. No, ključ uspješnog čišćenja je u tome da pronađete proizvod koji najbolje odgovara vašem tipu i problemima kože: baš kao što ne biste upotrijebili kremu za suhu kožu ako imate masnu kožu i obratno, to vrijedi i kad je riječ o mlijeku i tonicima za čišćenje lica. Sastojci u proizvodima za čišćenje reagiraju u dodiru s vodom tako da se pretvaraju u emulziju koja s površine kože uklanja toksine i štetne tvari, ali i odumrle stanice kože, a sve to može izbrisati beživotan i siv izgled kože. Čišćenje je prvi i najvažniji korak u njezi kože, slažu se najpoznatiji svjetski kozmetičari jer, ako kožu temeljito ne očistite, ona neće moći iskoristiti sve blagotvorne učinke seruma i krema koje nanosite na lice.

Osim toga, valja imati na umu da se s povećanjem zagađenosti zraka povećava i utjecaj zagađenog zraka na kožu. Onečišćivači zraka prodiru duboko u kožu uzrokujući upalu i dehidraciju te oštećenja koja ubrzavaju starenje kože. Zato je posebno važno redovno čistiti kožu lica. Rješenje je pravilno čišćenje i detoksikacija kože odgovarajućim proizvodima.

Naša je preporuka Neutrogena® Skin Detox linija proizvoda koja se optimalno bori protiv toksina i zagađivača te pomaže koži da vrati izgubljeni sjaj bez dehidracije.

  • Skin Detox micelarna voda cilja na sve vrste nečistoća na koži. Duboko čisti kožu pritom čuvajući njenu izvornu hidratiziranost. Omekšava kožu čineći je zdravom i blistavom. Uklanja šminku, čak i vodootpornu maskaru.
  • Skin Detox piling gel ostavlja osjećaj svježine i cilja sve vrste nečistoća na koži. Nježno eksfolira mikrobe, obogaćen glikolnom kiselinom, čisti i eksfolira pore od prljavštine, masnoće i šminke pomažući da se održi vlažnost kože. Daje osjećaj čistoće i vraća sjaj.
  • Detox maska za lice 2u1 od pročišćene gline, obogaćena glikolnom kiselinom, nježno uklanja zaostalu nečistoću, masnoće i ostatke šminke, zadržavajući pritom izvornu hidrataciju kože. Ova 2u1 formula može se koristiti kao svakodnevno sredstvo za čišćenje lica ili kao detoksikacijska maska za dubinsko čišćenje pora - za mekan i blistav ten.