Ne očajavajte ako su se akne pogoršale s dolaskom jeseni! BioNike nudi rješenja za pravilnu higijenu kože, večernju njegu kremom AKNET AZELIKE-Plus te dobar izbor dnevnih krema za njegu kože. BioNike proizvodi iz linije AKNET brzo će vratiti balans masnoj koži, smanjiti akne i poboljšati izgled kože

Još nedavno ste uživali u lijepim danima rane jeseni i zrakama rujanskog sunca! Sunce je važno za pravilan rast i razvoj djece, tjelesno i mentalno zdravlje i dobro raspoloženje. Sunčeve zrake imaju niz povoljnih djelovanja na naš organizam. Preplanuli ten i zdravu brončanu boju kože često želimo sačuvati do jeseni, kada nepravilnosti na koži opet postaju vidljive. Zašto se opet pojavljuju akne?

Prvi učinak izlaganja suncu je blago ljuštenje površinskog sloja kože koji se stanjuje i tako omogućuje lakše izlučivanje lojnih žlijezda i sebuma na površinu kože. Pigmentacija i brončana boja prekrivaju i zato se u prvim danima izlaganja suncu akne i nepravilnosti na koži čine manje vidljivima. Na žalost, radi se samo o prividnom poboljšanju upalnih procesa. Akne se nakon izlaganja suncu često pogoršavaju jer se koža isušuje, površinski sloj postaje deblji, a pore se zatvaraju. Sve su to razlozi zbog kojih se pojačavaju upalni procesi, osobito u toplo vrijeme kada je pojačana aktivnost žlijezda lojnica i znojnica.

Osim posljedica ljetnog izlaganja suncu, neizbježan stres nakon povratka s ljetovanja, povratak školskim, studentskim i radnim obavezama, kao i početak vlažnog jesenskog razdoblja utječu na pogoršanje stanja kože sklone aknama. Dobra higijena prilagođena masnoj i nečistoj koži s proširenim porama te pravilan izbor kreme za njegu kože značajno će poboljšati stanje i smanjiti akne koje su buknule nakon povratka s ljetovanja.

Za optimalnu higijenu kože preporučuju se blaga pjenušava sredstva koja će potaknuti otvaranje i pročišćavanje pora, nježno ljuštenje rožnatih odumrlih stanica s površine, ali neće izazvati nadražaj kože. AKNET pjenušavi gel s mikrogranulama Purifying cleansing gel preporučuje se za dubinsko čišćenje i pranje kože. Njegove biorazgradive mikrogranule imaju učinak pilinga, dok sastojci za reguliranje lučenja sebuma pročišćavaju, štite od zatvaranja pora i nastanka komedona. Ovaj pjenušavi gel s mikrogranulama može se koristiti svakodnevno, sve dok se stanje kože ne poboljša, a potom 2 do 3 puta tjedno. AKNET pjena za pranje kože Rebalancing cleansing water je nježno sredstvo za pranje masne kože i kontrolu umnožavanja mikroorganizama odgovornih za razvoj upale. Čista koža predstavlja osnovu pravilne njege svakog tipa kože, a blagi surfaktanti za uklanjanje nečistoća, jantarna kiselina s nježnim keratolitičkim učinkom i mješavina esencijalnih ulja koja smanjuju aktivnost bakterija imaju osobito povoljno djelovanje ako se na koži pojavljuju akne. Koristi se ujutro i navečer, bez ograničenja.

Kod izbora proizvoda za njegu kože dobro je potražiti savjet ljekarnika. Kreme za njegu kože mogu sadržavati keratolitičke sastojke, regulatore izlučivanja sebuma ili sastojke koji će djelovati na smanjenje umnožavanja bakterija. Ako je pak koža isušena zbog djelovanja sunca, vjetra ili morske soli, potrebna je primjena kreme s hidratizirajućim sastojcima, ali svakako prilagođena masnoj koži.

AKNET AZELIKE Plus krema za večernju njegu objedinjuje nekoliko učinaka, zahvaljujući sadržaju azelaične kiseline, retinoida za uporabu u kozmetičkim proizvodima i alfa-hidroksi kiselina. AKNET AZELIKE Plus krema koristi se nakon večernjeg čišćenja kože. Azelaična kiselina je važan sastojak u tretmanu kože sklone pojavi akne, retinoidi djeluju protuupalno, glikolna kiselina djeluje keratolitički, dok jantarna kiselina ima antibakterijsko i prebiotičko djelovanje.

Za dnevnu njegu kože, ovisno o stupnju hidratacije, optimalan izbor su kreme AKNET DERMO-Control ili AKNET HYDRA-Plus. Kao što i sam naziv govori, AKNET DERMO-Control krema primjenjuje se za dnevnu njegu kože kojoj je važno držati pod kontrolom količinu izlučivanja i kakvoću sadržaja sebuma. Osim što djeluje keratolitički, ova krema sadrži sastojke s prebiotičkim djelovanjem, važne za uspostavljanje ravnoteže kožne mikrobiote i obrambenu sposobnost protiv djelovanja mikroorganizama.

Ako je koža dehidrirana zbog vanjskih čimbenika ili terapije s primjenom lijekova za akne, tada AKNET HYDRA-Plus predstavlja najbolji izbor dnevne kreme. Osim što će brzo nadoknaditi izgubljenu vodu, hijaluronska kiselina i sporo-otpuštajući serin osigurat će intenzivnu i dugotrajnu hidrataciju. Krema dodatno sadrži ceramide, alantoin i vitamin E, sastojke koji pomažu u održavanju prirodnih mehanizama zaštitne barijere kože i vraćaju joj optimalan hidrolipidni balans.

Ne očajavajte ako su se akne pogoršale nakon povratka s ljetovanja!  BioNike nudi rješenja za pravilnu higijenu kože, večernju njegu kremom AKNET AZELIKE-Plus te dobar izbor dnevnih krema za njegu kože. BioNike proizvodi iz linije AKNET brzo će vratiti balans masnoj koži, smanjiti akne i poboljšati izgled kože.