Nakon treninga tijelo treba vremena da se oporavi od napora, a možete mu pomoći korištenjem posebno formuliranog dodatka prehrani koji pomaže sačuvati zdravlje kostiju i tetiva: Almagea® MOTION SUPPORT+

Lokomotorni sustav složene je strukture, a sastavljen je od kostiju, mišića i spojeva među kostima. Kostur pruža oslonac tijelu i omogućava mu stalan oblik, mišići omogućuju međusobno primicanje ili odmicanje pojedinih dijelova tijela, a spojevi pružaju stabilnost i gibljivost. U današnje vrijeme stanovništvo se sve više bavi tjelesnom aktivnošću što je od izuzetne važnosti za cjelokupno zdravlje organizma. Međutim, pojačana tjelesna aktivnost, starija životna dob te razne zdravstvene tegobe doprinose bržem trošenju struktura koje izgrađuju naše zglobove. Korištenje dodataka prehrani koji sadrže vitamine K2 i D3 mogu znatno pomoći u održavanju normalnih kostiju i normalne funkcije mišića, a samim time i smanjiti tegobe lokomotornog sustava.

Odlična aktivnost za zdravlje tijela i duha: trčanje

Tjelesna aktivnost koja iz godine u godinu bilježi porast interesa i aktivnih sudionika svakako je trčanje. U današnje vrijeme, osim na atletskim stazama i mitinzima gdje većinom trče atletičari koji su članovi atletskih klubova, postoje i trkači rekreativci, odnosno joggeri koji trče iz raznih razloga. Netko trči da bi izgubio kilograme, netko radi smanjenja stresa, a netko samo zato jer mu se to sviđa. Kako god i zbog kojeg god razloga netko trčao, svi imaju jednu zajedničku stvar – a to je početak, stoga vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako da on bude što lakši i bezbolniji. 

Korisni savjeti za pravilno trčanje

Put od početnika do pravog trkača nije ni kratak ni lagan, ali ipak mora početi prvim korakom i u njemu su nam jako važne tenisice. Pri izboru tenisica bitno je znati jeste li pronator (gazite više na unutarnju stranu stopala), supinator (gazite više na vanjsku stranu stopala) ili neutralan (gazite više sredinom stopala). Tenisice su nešto na čemu ne biste trebali štedjeti jer, ako vam je potreban samo jedan par, gledajući dugoročno benefite koje trčanje donosi, ispadaju jako jeftine. Što se tiče odjeće, ona mora biti lagana i prozračna da tijelo znojenjem može negdje izbaciti višak topline na površinu i na taj nas način hladiti. Bitno je trčati u odjeći prilagođenoj vremenskim uvjetima, a osobito pripaziti tijekom zime da se ne obučemo pretoplo jer, dok trčimo, tijelo ipak proizvodi toplinu pa se može dogoditi da nam je prevruće. 

Vrlo važna stavka, kako za vrijeme treninga, tako i prije i poslije treninga je hidracija. Bolje je stati svakih nekoliko minuta i popiti malo vode nego se dovesti do dehidracije, a isti savjet vrijedi i za zimu. Iako je subjektivni osjećaj žeđi blaži, organizam i tada gubi tekućinu pa je i u tom periodu godine posebno važno paziti na hidraciju.

Ako ste početnik i nikad prije niste trčali, normalno je da se brzo umarate i čini vam se teško. Bitno je trčati razgovornim tempom, što znači da biste u tom trenu mogli razgovarati s osobom pored sebe za vrijeme treninga, dakle, ugodan osjećaj. Nemojte forsirati svoje tijelo i trčati previše kilometara prebrzim tempom jer se obično događa da novi trkači često upadnu u tu zamku misleći da je više bolje. U slučaju trčanja to nije tako. Tijelo treba vremena da se oporavi od napora i novonastalog stresa koji smo mu priuštili treningom, a možete mu pomoći korištenjem posebno formuliranog dodatka prehrani koji pomaže sačuvati zdravlje kostiju i tetiva: MOTION SUPPORT+.

Najbitnije je uživati u procesu treniranja i dobrobitima koje nam samo trčanje donosi. 

Almagea® MOTION SUPPORT+ 

Almagea® MOTION SUPPORT+ je dodatak prehrani nove generacije s kompleksom biološki aktivnih tvari za zdravlje hrskavice, mišića i kosti. Pripravak sadrži posebnu kombinaciju vitamina K2 koji doprinosi održavanju normalnih kostiju, vitamina D3 koji doprinosi održavanju normalnih kostiju i normalne funkcije mišića, vitamina C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju te 40 mg patentiranog nedenaturiranog kolagena tip II (UC-II®). Iznimno je ugodan za korištenje jer dolazi u vrlo malim Licaps® kapsulama i uzima se samo jedna kapsula dnevno.