Vichy Dercos linija nudi njegu koja odgovara specifičnim potrebama kose, bilo da vam je potrebno pročišćavanje, redefiniranje, jačanje, djelovanje protiv prhuti i ispadanja kose. Od 16. do 26. 11. snižena je 20% (osim promo pakiranja)

Nemojte zanemarivati loše stanje kose, ono može biti znak da nešto nije u redu ni s vašim zdravljem, jer neke bolesti i lijekovi mogu utjecati na kosu. U drugim slučajevima pak možda nije riječ o zdravstvenom problemu, nego je potrebno posvetiti malo više pažnje njezi kose i vlasišta.

Prhut

Prhut nije zarazna, no vjerojatno se baš zato pitate kako se i odakle odjednom pojavila na vašoj glavi. Kako biste smanjili daljnje ljuštenje odumrlih stanica vlasišta koje se pretvaraju u prhut, pokušajte svakodnevno koristiti šampon protiv prhuti. Šampon pustite da djeluje prema uputama na pakiranju te dobro isperite.

Geni krivi za 90% gubitka kose kod muškaraca

Možda ste već znali da je ćelavost kod muškaraca najvećim dijelom nasljedna, no vjerojatno niste znali da veći utjecaj na to hoće li muškarac, kada i u kojoj mjeri oćelavjeti ima majčina obitelj nego očeva. Muška ćelavost često počinje povlačenjem kose u području sljepoočnica, nakon čega slijedi ispadanje kose na tjemenu te obično ostaje samo prstenasta zona kose - uska traka s bočnih strana i na stražnjoj strani glave.

Ženska ćelavost

Gubitak kose kod žena može se očitovati kao stanjivanje kose na cijeloj površini glave, no najčešće je lociran na vrhu glave. Za razliku od muškaraca, žene rijetko kada posve oćelave, a obično i puno sporije gube kosu. No, feniranje, korištenje glačala za kosu, bojenje, izbjeljivanje, pretjerano četkanje i korištenje mnoštva proizvoda za styling može oštetiti kutikule kose (zaštitni omotač vlasi). Kad je jezgra vlasi izložena, kosa se lakše isušuje i postaje slaba.

Optimalna njega za kosu

Bilo da vam je potrebno pročišćavanje, redefiniranje, jačanje, djelovanje protiv prhuti i ispadanja kose, Vichy Dercos linija nudi njegu koja odgovara specifičnim potrebama kose. Od 16. do  26. 11. snižena je 20% (osim promo pakiranja).