Almagea® L-Carnitine Active+ sadrži najčišći oblik L-karnitina na svjetskom tržištu - Carnipure™, uz dodatak kroma. Kombinacija kroma i L-karnitina tijelu može poslužiti kao dodatna podrška pri bavljenju sportom, gdje krom djeluje kao potpora metabolizmu makronutrijenata, a L-karnitin je nosač masnih kiselina u mitohondrije

Uvođenje redovite tjelesne aktivnosti jedna je od najčešćih novogodišnjih odluka koju donesemo jer želimo poboljšati svoje zdravlje. Kako bi smanjili vrijeme potrebno za oporavak od sportske aktivnosti, povećali energiju i kako bi izgradnja mišićnog tkiva nakon tjelovježbe bila optimalna, važno je osigurati potrebne nutrijente. Budući da je adekvatna prehrana u užurbanom načinu života rijetkost, čest je slučaj kako dnevne potrebe za takvim nutrijentima nisu zadovoljene. U svrhu potpunog iskorištavanja dobrobiti tjelovježbe te brzog oporavka mišića, L-karnitin je izrazito važan nutrijent na koji treba obratiti pozornost.

Snažan dvojac za potrošnju masti i stvaranje energije

L-karnitin je tvar koja nastaje iz esencijalnih aminokiselina lizina i metionina posredstvom vitamina B6, niacina i željeza. U procesu sudjeluje i vitamin C, štovište jedan od najranijih simptoma deficita vitamina C, umor, povezuje se sa smanjenom sintezom L-karnitina.

Brojne su funkcije karnitina u ljudskom organizmu, a najpoznatija i najintenzivnije istraživana je njegova uloga kod mršavljenja, rekreacije i sportske aktivnosti. L-karnitin je nosač masnih kiselina kroz staničnu membranu u mitohondrije pri čemu masne kiseline sagorijevaju te se koriste kao izvor energije. Drugim riječima, L-karnitin pomaže tijelu pri proizvodnji energije te je nužan za funkciju srca i mozga, kao i kretanje. Stoga i ne čudi da je najveća koncentracija L-karnitina upravo u tkivima koja primarno koriste masne kiseline kao izvor energije, poput skeletnih i srčanog mišića. Sve masnoće koje unesemo hranom tijelo ne može upotrijebiti kao energiju bez L-karnitina tj. ako nema dovoljno karnitina, masti se ne koriste za stvaranje energije nego se pojačano talože u mišićima i masnim tkivima. Valja naglasiti kako je, prema istraživanjima, za djelovanje L-karnitina potrebna aerobna tjelesna aktivnost stoga se L-karnitin preporučuje konzumirati barem 30 minuta prije tjelesnog napora. Inače, karnitin je vrlo siguran dodatak, bez registriranih toksičnih učinaka.

Krom je esencijalni element u tragovima koji potiče aktivnost inzulina, hormona s ključnom ulogom u metabolizmu i skladištenju ugljikohidrata, masti i proteina u tijelu. Smatra se da krom pospješuje vezanje inzulina na receptore i na taj način potiče stanice da prime glukozu i iskoriste je za stvaranje energije. Iskorištenje glukoze iz krvotoka važno je i za pravilan rad mišića, a pojava dijabetesa tipa II u starijoj dobi povezana je s deficitom kroma u prehrani kroz dulji životni period. Vjeruje se da krom može sudjelovati i u metabolizmu kolesterola, što znači da ima ulogu i u održavanju normalne razine kolesterola u krvi.

Dodatak prehrani za sportaše i rekreativce

Almagea® L-Carnitine Active+ sadrži najčišći oblik L-karnitina na svjetskom tržištu (Carnipure™), uz dodatak kroma. Ova kombinacija kroma i L-karnitina tijelu može poslužiti kao dodatna podrška pri bavljenju sportom, gdje krom djeluje kao potpora metabolizmu makronutrijenata i masti u organizmu, a L-karnitin je nosač masnih kiselina u mitohondrije. L-Carnitine Active+ dolazi u inovativnim Licaps kapsulama, bez korektora mirisa i bez sladila. Licaps Vcaps Plus kapsule lagane su za gutanje i blage za želudac te ne uzrokuju probavne smetnje, a sigurne su i za vegane. Budući da dolazi u kapsuliranom, ali tekućem obliku, omogućuje olakšano doziranje i brzu apsorpciju.

Kako bismo vam pomogli u ispunjenju novogodišnje odluke, u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama Farmacia te na Farmacia webshopu ponovno možete pronaći promo paket Almagea® L-Carnitine Active+ 1+1 GRATIS do isteka zaliha.