Korištenjem Sunlove Skin+ dodatka prehrani cijele godine, a posebno s početkom proljetnih mjeseci, kožu ćete pripremiti za sunce, spriječiti i usporiti njezino starenje te ublažiti negativne posljedice oksidacijskog stresa

Često čujemo kako su koža, kosa i nokti ogledalo našeg zdravlja te njihovoj njezi posvećujemo puno vremena. Pravilna prehrana i svakodnevna njega pridonose zdravlju i ljepoti kože te njenoj sposobnosti zaštite od negativnih utjecaja iz okoline, a samim time i usporavaju pojavu (prvih) znakova starenja. Od osobite je važnosti svakodnevno unositi dovoljne količine antioksidansa u organizam što ponekad zna biti izazovno – zato u pomoć dolaze sigurni i efikasni sastojci dostupni u Almagea liniji dodataka prehrani.

Kralj karotenoida - prirodni astaksantin

U velikoj skupini prirodnih zaštitnika kože od štetnog UV-zračenja ističu se karotenoidi, poput luteina i jednog od najjačih antioksidansa na svijetu - astaksantina. Najbolji prirodni izvor astaksantina je mikroalga Haematococcus pluvialis. Ovaj superkarotenoid ima izuzetno snažno djelovanje u borbi protiv slobodnih radikala kojima je naša koža svakodnevno izložena.

Iako je kemijski vrlo sličan β-karotenu, vrlo male razlike u strukturi čine velike razlike ovih dvaju spojeva u kemijskim svojstvima i antioksidacijskom kapacitetu. Uspoređujući učinak astaksantina s ostalim poznatim antioksidansima, zanimljivo je da protiv slobodnih radikala djeluje 11 puta jače od β-karotena te čak 500 puta jače od vitamina E. Astaksantin utječe na ljepotu i glow kože štiteći je od štetnog djelovanja UV-zraka, omogućava bržu adaptaciju na UV-zračenje, smanjuje i sprječava nastajanje hiperpigmentacija te poboljšava elastičnost i vlažnost kože1.

Ciljani nutrijenti za kožu

Tajna lijepe kože skriva se u Almagea® SUNLOVE SKIN+ dodatku prehrani koji sadrži:

  • mješavinu ulja sjemenki boreča, argana te ulje ploda uljane palme
  • mješavinu prirodnih karotenoida, obogaćenog sa 6 mg astaksantina
  • koenzim Q10, lutein te vitamin E i selen

U formulaciji Sunlove Skin+ najjači je sastojak upravo sinergija svih snažnih nutrijenata. Posebno je zanimljivo ulje sjemenki boreča (Borago officinalis) koje ima zaista dugu tradiciju upotrebe u njezi i hidrataciji kože, a ističe se značajnim sadržajem gama–linolenske masne kiseline, vrste omega–6 masnih kiselina koja u adekvatnoj dozi djeluje protuupalno. Vitamin E snažan je antioksidans koji doprinosi zaštiti stanica od oksidacijskog stresa, a mineral selen pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sustava te održavanju zdravlja kose i noktiju.

Idealno, preporučujemo korištenje Sunlove Skin+ dodatka prehrani cijele godine, a posebno s početkom proljetnih mjeseci kako biste pripremili kožu za sunce, spriječili i usporili starenje kože te ublažili negativne posljedice oksidacijskog stresa. S primjenom samo jedne kapsule dnevno sigurno će postati neizbježan dio vaših rituala zdravlja i ljepote.


Literatura:

1. Tominaga, K., Hongo, N., Karato, M., Yamashita, E. (2012) Cosmetic benefits of astaxanthin on humans subjects. Acta Biochim. Pol.  59, 43-47.