Izašao je i novi broj našeg časopisa Farmacia on the go - potražite svoj besplatni primjerak u najbližoj Farmaciji!

Izašao je i novi broj našeg časopisa Farmacia on the go - što smo vam sve pripremili, doznajte iz uvodnika Ljerke Jurić Karoli, magistre farmacije i voditeljice projekta Sportsko savjetovalište: 

Nagle promjene okruženja i životnih uvjeta neizbježno mijenjaju i naše navike. Ponekad zbog užurbanog ritma ne razlikujemo petak od ponedjeljka, a tek kada nešto zaškripi, postajemo svjesni što nam znači zdravlje koje uzimamo zdravo za gotovo.

Genski kod ne možemo birati, no navike možemo. Sigurno možemo izabrati sat šetnje umjesto igrice na mobitelu, sigurno možemo promijeniti alibi rečenice ''To nije za mene'' ili '' Ne da mi se'' i sigurno ćemo se nakon prvog koraka osjećati bolje, imati bolji san, raspoloženje, više energije i snage boriti se sa svakodnevicom i stresom izazvanim promjenama.

Očuvanje zdravlja nije samo prepoznavanje simptoma i adekvatno liječenje, već i ulaganje u prevenciju, a ono što sami možemo i što je iznimno važno usvojiti i ostaviti u nasljeđe novim generacijama navika je redovne tjelesne aktivnosti i uravnotežene prehrane.

Neka nam svaki dan bude obojan bojama olimpijskih krugova: postavimo si male, dostižne, ali motivirajuće ciljeve. Probudimo, trenirajmo i nahranimo sportaša u sebi kao investiciju u svoje zdravlje.

Nadamo se da će vas teme u ovom broju potaknuti upravo na promjenu - za početak trebate samo reći: ''KRENI!''