Farmacia vam za ovo ljeto daruje limitirano izdanje ljetnog ručnika čiji je dizajn, posebno za Farmaciju, osmislio Saša Šekoranja

Kako do ovog must have ljetnog detalja?

Za jednokratnu kupnju bilo koja dva sun proizvoda s popisa te ostalog asortimana Farmacije u iznosu 500 kn, na dar dobivate limitirano izdanje ručnika Moja Farmacia by Saša Šekoranja. U akciju su uključeni ove linije/proizvodi:

 *ako lokacija u ponudi sadrži navedene proizvode

Akcija vrijedi na svim Farmacia lokacijama i u web shopu do isteka zaliha ručnika.

Pri odabiru njege za zaštitu tijela od sunca, važno je:

1. Uskladiti zaštitni faktor s tipom kože – što je koža svjetlija i osjetljivija, to je preporučeni zaštitni faktor viši. Neodgovarajući zaštitni faktor neće dovoljno zaštititi kožu od ubrzanog starenja i oštećenja.

2. Lice zaštititi višim faktorima jer je koža lica tanja i izloženija suncu od drugih dijelova tijela.

3. Prilagoditi teksturu proizvoda za zaštitu od sunca, stanju i potrebama kože. Ako ne odaberemo teksturu koja će nam biti ugodna na koži, veća je vjerojatnost da proizvod nećemo nanositi dovoljno često niti u dovoljnoj količini.

4. Prilagoditi razinu zaštite vremenskim uvjetima i tjelesnim aktivnostima – ako provodite puno vremena na otvorenom, bavite se sportom i znojite, potrebno je češće ponoviti nanošenje proizvoda za zaštitu od sunca.

5. Savjetovati se s ljekarnikom o zaštiti od sunca ako ste nedavno bili na medicinskom ili estetskom zahvatu ili u slučaju uzimanja fotosenzitivnih lijekova.

A kako biste kožu što dulje održali zdravom i osigurali ujednačenu boju tena, dobro je pripremiti kožu i iznutra u mjesecima koji prethode pojačanom izlaganju suncu. Savjetujte se sa svojim ljekarnikom o dodacima prehrani koji mogu pomoći u smanjenju oksidativnog stresa kože, zadržavanju vlage i sprječavanju nastanka bora i hiperpigmentacija na koži.