Njega kose na suncu jednako je važna kao njega lica i tijela. Donosimo vam inspirativni video tutorijal u suradnji s Mijom Majhenom koji je za ovaj look koristio Klorane Ylang-Ylang proizvode, a tijekom cijelog lipnja na svim Farmaca lokacijama i u web shopu možete ih kupiti s 20% popusta

Ylang-ylang je tropsko drvo koje raste u srcu Indijskog oceana, na otoku Anjouan koji spada u otočje Komori. Taj mitski cvijet očaravajućeg mirisa uzgajan je zbog svojeg esencijalnog ulja koje je ključno u industriji parfema te je jedan od primarnih izvora prihoda za ovo vrlo siromašno područje. Za ylang-ylang su se zainteresirali i botaničari Laboratorija Klorane, ali ne zbog esencijalnih ulja, nego zbog voska kojim ova jedinstvena biljka štiti svoje latice i daje im otpornost kako bi ostale divne i pod tropskim suncem. Laboratoriji Klorane koncentrirali su ovaj dragocjeni vosak koji odlikuje konzistencija nemasnog maslaca i opojni miris ylang-ylanga i tako stvorili liniju proizvoda koji će štititi i njegovati kosu izloženu suncu u dolazećim danima godišnjih odmora, pružiti nezaboravno iskustvo svim vašim osjetilima, a također će omogućiti dodatnu zaradu lokalnom stanovništvu koje je čuvalo tajnu ylang-ylanga od zaborava sve ove godine.

Zaštita i njega koju naša kosa zaslužuje

Klorane liniju za zaštitu kose od sunca na bazi Ylang-Ylanga voska čine tri ekološki prihvatljiva proizvoda koji će stimulirati sva vaša osjetila. Koliko god mi uživali u suncu, vjetru i soli, naša kosa izložena tim čimbenicima pati. Boja može izblijedjeti, kosa može postati suha i nalik slami, a vrhovi postaju ispucali. Premda je pohvalno da smo spremni instinktivno štititi našu kožu, kosa je često prepuštena samoj sebi, pa što je više zanemarujemo, ona je sve oštećenija. Stoga su Laboratoriji Klorane razvili liniju koja će štititi i njegovati vašu kosu te joj povećati volumen od prvog kupanja do kraja godišnjeg odmora.

Kreativa: Mijo Majhen i La Boum • Make-up: Marko Tolić • Fotografije: Marko Grubišić