Snažna i učinkovita zaštita od oštećenja i starenja kože posebno je važna tijekom ljetnih mjeseci, no ključno je pripremiti se na vrijeme i djelovati iznutra

BiAstin je u potpunosti prirodnI dodatak prehrani, bogat je izvor vitamina E te sadrži 100% prirodni, havajski astaksantin i ulje šafranike. Zahvaljujući tim vrijednim sastojcima, štiti stanice od oksidativnog stresa te je brzo stekao svoju popularnost među sportašima, ali i svima koji provode više vremena na suncu.

Što je astaksantin?

Astaksantin je crveni pigment koji nastaje u biljkama i morskim mikroalgama (Haematococcus pluvialis) koje rastu izložene intenzivnom havajskom suncu na obali Kone. Ovaj je snažan antioksidans u borbi sa slobodnim radikalima 500 puta učinkovitiji od vitamina E, a od vitamina C je čak 6000 puta jači antioksidans. Znanstvena literatura govori u prilog havajskom astaksantinu i ističe njegov zaštitni učinak na prevenciju oštećenja izazvanih UV-zračenjem te protuupalno i snažno antioksidativno djelovanje.

Kada ga koristiti?

BiAstin se preporučuje koristiti kao pripremu za sunčanje i prilikom duljeg izlaganja suncu, prije vježbanja i fizičkih napora prilikom kojih se posebno ističe kao potpora zglobovima te općenito za njegovani izgled kože i ljepši ten.

Na koji način havajski astaksantin štiti od sunca?

Kada je koža izložena visokim razinama ultraljubičastog svjetla, dolazi do foto-oksidacijskog oštećenja koje uzrokuje opekotine od sunca, prerano starenje kože, fotodermatoze ili neka ozbiljnija stanja. Upravo zato tijelu su potrebni snažni antioksidansi koji će ga zaštititi od štetnog djelovanja slobodnih radikala, gdje se havajski astaksantin pokazao mnogo nadmoćnijim u usporedbi s ostalim prirodnim antioksidansima.

Zašto baš havajski astaksantin?

Najbogatiji izvor prirodnog astaksantina su mikroalge Haematococcus pluvialis, koje rastu izložene intenzivnom havajskom suncu na obali Kone. Astaksantin se iz tih snažnih mikroalgi dobiva specifičnim postupkom ekstrakcije koji omogućava jamstvo učinkovitosti dodatka prehrani BiAstina, prvog astaksantina poznatog na hrvatskom tržištu.

Dokazana djelotvornost u samo 2 tjedna 

Američki dermatolozi i liječnici preporučuju preventivno uzimanje astaksantina zbog njegove sposobnosti da zaštiti i poboljša izgled kože, zahvaljujući blagotvornom djelovanju iznutra.  Dr. Nicholas Perricone, dermatolog i jedan od najprodavanijih autora New York Timesa, naziva astaksantin superzvijezdom među dodacima prehrani jer "omogućuje smanjenje bora i ublažavanje hiperpigmentacije". U istraživanju objavljenom u časopisu Journal of Dermatological Science testiran je astaksantin kako bi se ispitala njegova sposobnost zaštite kože tijekom izlaganja suncu.  Znanstvenici su otkrili da je kod ispitanika koji su uzimali standardnu dozu od 4 mg havajskog astaksantina dnevno došlo do značajnog povećanja vremena potrebnog da od UV-zračenja pocrveni koža, i to nakon samo dva tjedna korištenja.