Skintegra Architect je intenzivna serumska emulzija za sve tipove kože s trostrukim djelovanjem - namijenjena je koži sklonoj aknama s vidljivim UV-oštećenjima poput hiperpigmentacija, a ima i anti age djelovanje

Skintegra Architect je intenzivna serumska emulzija za sve tipove kože s trostrukim djelovanjem - namijenjena je koži sklonoj aknama s vidljivim UV-oštećenjima (poput hiperpigmentacija) koja također treba i anti age funkciju.  Nježne je, nemasne i mazive teksture neutralnog biljnog mirisa koja se upija izuzetno brzo i na koži ostavlja prekrasan svilenkasti osjećaj.

Glavna djelatna komponenta Architecta je sastojak bakuchiol (maksimalna koncentracija 1%), spoj deriviran iz biljke Psoralea corylifolia, koji je kliničkim studijama potvrđen kao funkcionalni biljni analog retinolu bez nuspojava koje retinoidi mogu izazvati na delikatnoj koži.

Retinoidi su izvrsno istražena anti age skupina sastojaka koja ujedno pomaže kod kože sklone aknama, no zbog iritativnog potencijala retinoida, osjetljive kože najčešće nisu dobar kandidat za njihovo dugoročno i redovito korištenje koje je osnovni preduvjet kvalitetne anti age njege. Naspram retinoida, njihov funkcionalni analog bakuchiol je značajno manje iritativan, kožu ne čini osjetljivom na sunce te ima bolji sigurnosni profil (pogodan je sastojak kod osjetljivih skupina - trudnica i dojilja). Dodatno, za razliku od retinoida koji kožu čine preosjetljivom za korištenje drugih potencijalno korisnih aktivnih tvari (poput kiselina, niacinamida i vitamina C), bakuchiol djeluje sinergistički s nabrojanim aktivnim komponentama pa se, ovisno o individualnoj toleranciji kože, može kombinirati s omiljenim eksfolijantima i serumima.

Kako 1% bakuchiol djeluje u 3 mjeseca redovnog korištenja?

  • ima antimikrobni učinak, i to ciljano na S.auerus i P.acnes čija proliferacija dovodi do akni i folikulitisa
  • ima snažan antioksidativni i protuupalni učinak
  • normalizira hiperprodukciju sebuma smanjujući sintezu 5-alpha reduktaze
  • smanjuje hiperpigmentacijske promjene i ujednačava ton kože
  • djeluje na ekspresiju gena za tipove kolagena I, III i V
  • pojačava sintezu proteina izvanstaničnog matriksa te sloja koji povezuje dermis i epidermis što potencira čvrstoću, elastičnost i jedrost kože

Osim 1% bakuchiola, specifičnost Architecta je i pomno odabrana kombinacija ovlaživača i antiinflamatorika: ektoina, zelenog čaja, pantenola, alantoina, kofeina i resveratrola. Iz formulatornog profila Architecta jasno je da ova kombinacija sastojaka izvlači maksimum iz potentnog bakuchiola, neprestano umiruje i puni kožu snažnim antioksidansima kako bi je učinila izdržljivom na jake aktivne komponente.