Jeste li znali kako otprilike 200 milijuna ljudi na svijetu ima problema s radom štitnjače, a njih gotovo 50% nije dijagnosticirano? Uravnoteženi status naših hormona postiže se zdravim načinom života te unosom ključnih aminokiselina, vitamina, minerala i antioksidansa koje u optimalnoj kombinaciji sadrži Almagea Thyroideal+

Štitnjača je žlijezda o kojoj se posljednjih godina sve više priča. Smještena je u sredini donjeg dijela vrata te se sastoji od dva režnja – desnog i lijevog, pri čemu oba režnja zajedno podsjećaju na leptir. Čini važan dio ljudskog endokrinog sustava te zajedno sa središnjim živčanim i imunološkim sustavom regulira tjelesni metabolizam.

Zašto je toliko važna ta mala žlijezda?

Štitna žlijezda uječe na funkcioniranje svake stanice u našem tijelu te regulira metabolizam pomoću dva hormona, a to su T3 i T4. Štitnjača koja proizvodi preveliku ili premalu količinu hormona posljedično uzrokuje disbalans zbog kojeg cijeli organizam onda ne može pravilno raditi. Kako bi se uspješno proizveli hormoni T3 i T4, tijelu je potreban mikroelement jod i tirozin. Navedeni hormoni povećavaju metaboličke aktivnosti tkiva te utječu na sustav koji kontrolira reprodukciju, kako tijelo reagira na stres i infekcije (imunitet), regulira metabolizam, potrošnju kisika, održava tjelesnu temperaturu, krvni pritisak i još mnogo toga.

Uz navedeno, važan je i selen za adekvatnu sintezu hormona te njihovu aktivaciju i metabolizam, dok vitamin D u ljudskom organizmu doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Osvijestite neravnotežu

Infografika: Garmendia Madariaga A, Santos Palacios S, Guillen-Grima F, Galofre JC. The incidence and prevalence of thyroid dysfunction in Europe: a meta-analysis. J Clin Endocrinol Metab 2014;99:923-31.

Nutrijenti za ravnotežu hormona, metabolizma i stvaranja energije

Uravnoteženi status hormona nužan je za pravilan metabolizam, stvaranje energije te održavanje psihičkog, emotivnog i fiziološkog zdravlja, a postiže se pravilnim načinom života te unosom ključnih aminokiselina, vitamina, minerala i antioksidansa koje u optimalnoj kombinaciji sadrži Almagea® THYROIDEAL+.

Almagea® Thyroideal+ je dodatak prehrani u inovativnim Licaps® kapsulama koji sadrži inovativnu formulaciju 13 pomno odabranih i ključnih nutrijenata za ravnotežu hormona, metabolizma i stvaranja energije:

  • VITAMINI: vitamin D, vitamin E, vitamini B skupine: B1, B3, B6, B9 i B12
  • MINERALI: selen, cink, jod i bakar
  • NUTRIJENT: fosfatidil-kolin
  • AMINOKISELINA: L-tirozin

Namijenjen je svim osobama koje žele postići ravnotežu hormona, metabolizma i stvaranja energije kroz unos i sinergijsko djelovanje nutrijenata uključenih u:

  • smanjenje umora i iscrpljenosti, normalno funkcioniranje živčanog sustava, poboljšanje psihološke i kognitivne funkcije
  • održavanje normalne funkcije imuniteta i pravilan metabolizam makronutrijenata
  • održavanje normalne plodnosti, normalnu sintezu DNA i proces dijeljenja stanica
  • zaštitu stanica od oksidacijskog stresa te održavanje normalne kože, kose i noktiju te pravilne pigmentacije kože i kose
  • metabolizam homocisteina i lipida (fosfatidil-kolin) te normalnu funkciju srca i jetre