Volcanica je pročišćujuća i umirujuća maska za njegu normalne, kombinirane i masne kože. Zahvaljujući kombinaciji visokokvalitetnih glina te uz hidroglicerinsku bazu, kremastija je i manje isušujuća od klasičnih glinenih maski. Ublažava nadražaje kože, čuva zaštitnu barijeru i pročišćuje pore

Volcanica je neutralna, pročišćujuća i umirujuća maska za dodatnu njegu normalne, kombinirane i masne kože. Kao i uvijek, domaći brend Skintegra pažljivo bira aktivne sastojke s klinički dokazanim djelovanjem za potrebe najdelikatnijih tipova koža.

Zahvaljujući kombinaciji visokokvalitetnih glina (bentonit + silt) te uz hidroglicerinsku bazu, Volcanica je kremastija i manje isušujuća od klasičnih glinenih maski. Ublažava nadražaje kože, čuva zdravu zaštitnu barijeru i pročišćuje pore bez nepotrebnog isušivanja.

Dobitna formulacija

Zahvaljujući svojoj formulaciji, ovaj proizvod spaja naprednu njegu za problematičnu kožu i ritual koji opušta. Volcanica je formulirana na bazi hidratantnog glicerina te ne sadrži ulja što joj daje nježnu, mazivu teksturu. Skintegrini formulatori osmislili su bazu koja sadrži silt i higroskopnu glinu te dodatak cinka koji izvrsno njeguju kožu sklonu pretjeranom izlučivanju sebuma, začepljenim porama i nepravilnostima. Uz cink, sadrži i bakar, esencijalni mineral koji je ključan za niz procesa u koži. Njihova kombinacija, za njegu vrlo osjetljive kože sklone nepravilnostima, već je dobro poznata.

Silt - idealan sastojak za kožu sklonu aknama

Silt je termalno blato, bogato elementarnim sumporom (Volcanica ima neutralan i nenametljiv, pomalo medicinski miris koji podsjeća na sumpor), za kožu djelotvornim silicijem i magnezijem, a sadrži i minerale ključne za zdravlje kože. Sumporne čestice u siltu poznate su po antibakterijskom, protupalnom djelovanju što ovu masku čini idealnom njegom kod kože sklone pretjeranoj proizvodnji sebuma i aknama.

Kako koristiti Volcanicu u beauty rutini?

Masku je dovoljno nanijeti jednom do dvaput tjedno, nakon čišćenja, izbjegavajući područje oko očiju te nakon desetak minuta isprati mlakom vodom i nastaviti s njegom. Minimalistički sastav bogat protuupalnim i regenerativnim mineralima, ovlaživačima i Tazman pepper™ kompleksom, u ovoj  svestranoj maski ostavlja lice glatkim i pročišćenim te hidratiziranim.