Ako imate zdravstvenih problema, patite zbog prekomjernih kilograma ili se želite naučiti pravilno hraniti, dođite u Farmacia nutricionističko savjetovalište

U ugodnom, moderno uređenom ambijentu savjetovališta očekuju vas nutricionisti koji mogu odgovoriti na sva pitanja vezana za prehranu te kreirati vaš osobni plan prehrane u skladu s individualnim potrebama.

Savjetovanja s nutricionistom održavaju se uz prethodnu najavu i dogovor termina. Cijena savjetovanja ovisi o vrsti usluge.

Farmacia nutricionističko savjetovalište nudi nekoliko vrsta usluga. Pomoću specijalnog aparata Gaia, na temelju metode električne impedancije, savjetovalište pruža mogućnost kompletne analize sastava tijela. Gaia će vam reći koliko imate masnog tkiva, mišića, vode i minerala u tijelu, a nutricionisti će zajedno s vama komentirati rezultate provedenog mjerenja. Osim analize sastava tijela, Gaia utvrđuje i vaše cjelodnevne energetske potrebe i procjenjuje vašu biološku starost.

Ako ste zainteresirani za detaljnije savjetovanje i želite izradu individualnog plana prehrane, Farmacia nutricionističko savjetovalište nudi i tu mogućnost. Izradi jelovnika prethodi uzimanje vaše detaljne nutritivne anamneze pomoću upitnika. Upitnik ispituje prehrambene navike i osobne preferencije te uzima u obzir postojeće dijagnoze. Na temelju ispunjenog upitnika nutricionisti mogu izraditi jelovnike za 7, 14 ili 21 dan, ovisno o vašim željama. 

Posebnost tako izrađenog jelovnika jest da na njemu neće biti samo izbor i količine namirnica koje treba trošiti i način kako ih pripremiti, nego će ih se odmah analizirati – koliko u njima ima vitamina i minerala, koliko ima ugljikohidrata, masti i bjelančevina. Primjerice, ako bubrežni bolesnici  moraju paziti na unos kalija, točno će znati koliko kalija unose tom prehranom. Dijabetičari će znati točno koliko kalorija i koliko šećera konzumiraju. Kardiovaskularni pacijenti će pak znati koliko masti unose u organizam i koje vrste. Dakle, riječ je o kompletnom uvidu, a savjetovalište klijentima nudi i mogućnost kontrolnih pregleda kako bi se pratio napredak tijekom režima dijete propisane individualno izrađenim jelovnikom.

Dodatnu potporu nutricionistima u savjetovalištu pruža tim farmaceuta i liječnika koji sudjeluju u kreiranju specifičnih smjernica te preporuka o uzimanju dodataka prehrani i farmakoterapije. Udruživanjem svojih kompetencija stručni tim Farmacia nutricionističkog savjetovališta osigurava cjelovitu multidisciplinarnu brigu za svoje pacijente i njihov zdravstveni boljitak.

Olja Martinić, nutricionistica i dijetetičarka

Farmacia specijalizirane prodavaonice uvele su novu uslugu savjetovanja s poznatom nutricionisticom i dijetetičarkom Oljom Martinić. Olja Martinić surađivala je s brojnim sportašima te u brojnim projektima u Hrvatskoj i šire i vrlo je aktivna u savjetovanju vezano za prehranu, kako zdravih pojedinaca, tako i onih s tegobama. U nutricionističkom savjetovalištu pronaći ćete odgovor na vaša pitanja o prehrani te će vam se izraditi individualizirane prehrambene smjernice sukladno rezultatima nutricionističke obrade.

Cijena savjetovanja u Nutricionističkom savjetovalištu ovisi o vrsti usluge.