Pedijatrijsko savjetovališta dostupno je na ukupno 15 Farmacia lokacija u cijeloj Hrvatskoj, a svaka od tih lokacija ima svojeg suradnog pedijatra

Savjetovanje s pedijatrom odvija se jednom mjesečno u privatnosti odvojenog prostora ljekarne - savjetovalištu, uz prethodnu rezervaciju termina kod ljekarnika.

Teme savjetovanja odnose se na najčešće tegobe u dječjoj dobi poput upala dišnih puteva, povišene temperature, bolova, proljeva i povraćanja, opstipacije, kolika, osipnih bolesti, dojenja i dohrane, atopijskog dermatitisa, noćne enureze, cijepljenja itd.

Također, pedijatri osim klasičnog savjetovanja s roditeljima održavaju i radionice na određenu temu koja je aktualna u određeno doba godine.

Svrha tematskih radionica je dodatna edukacija roditelja kako pravilno postupiti u određenim tegobama i koliko je važno slijediti upute liječnika i ljekarnika oko uzimanja terapije ili dodataka prehrani.

Važno je napomenuti da su svi magistri farmacije i farmaceutski tehničari na navedenim lokacijama prošli dodatne edukacije od strane vrhunskih stručnjaka kako bi nadopunili svoje znanje u ovom području i uskladili se s najnovijim smjernicama struke.

Pedijatrijsko savjetovalište je dostupno na ukupno 15 Farmacia lokacija, ravnomjerno raspoređenih po cijeloj Hrvatskoj, a svaka od tih lokacija ima svojeg suradnog pedijatra.