Almagea® Prenatal Omega3+ preporučuje se kao pomoć pri zadovoljenju povećanih potreba za nutrijentima tijekom trudnoće i dojenja. Namijenjen je svim ženama reproduktivne dobi koje planiraju trudnoću, tijekom trudnoće i laktacije

Raznolika i uravnotežena prehrana korisna je ne samo tijekom začeća i trudnoće, već je valja zadržati i tijekom perioda dojenja.  I u tom je razdoblju preporučljivo ograničiti unos kofeina, nikotina, alkohola, umjetnih sladila i drugih prehrambenih aditiva koji imaju potencijalno štetno djelovanje.

Posljednjih trideset godina brojna istraživanja upozoravala su na važnost određenih nutrijenata tijekom pripreme za trudnoću, trudnoće i dojenja, a najveći broj dokaza postoji za folnu kiselinu, omega-3 masne kiseline (DHA i EPA), željezo, jod, magnezij i vitamine B6, B12 i vitamin D. Ti nutrijenti katkad se nazivaju ključnim nutrijentima za zdravu trudnoću i dojenje. Ključno je da i dojilja osigura dovoljan unos omega-3 masnih kiselina (osobito DHA) jer će mlijekom svom djetetu prenijeti  ove važne masne kiseline, koje su od iznimne važnosti za dijete i nakon poroda. DHA (dokozaheksaenska kiselina) pripada skupini omega-3 masnih kiselina te je dominantna gradivna struktura mozga i mrežnice oka. Posljednja 3 mjeseca trudnoće i prvih nekoliko godina života ključne su za pravilan razvoj mozga jer se dječji mozak razvija godinama nakon rođenja. Kada novorođenče dođe na svijet, njegova tjelesna masa čini samo 5 % tjelesne mase odraslih, ali zato veličina mozga čini 70% veličine odraslog mozga. Preostali rast mozga odvija se tijekom prve godine života te predškolske dobi tako da je rast mozga većinom završen do pete ili šeste godine života. Osim toga, u tom osjetljivom periodu prehrana bogata omega-3 masnim kiselinama djeluje povoljno i na zdravlje srca i krvožilja, a ujedno osigurava pravilan razvoj mozga i vida u dojenčadi i djece.

Nova generacija dodataka prehrani

Almagea® PRENATAL OMEGA3+ predstavlja novu generaciju dodataka prehrani, koji u inovativnoj Licaps® DuoCap™ kapsuli s tekućim punjenjem sadrži esencijalne nutrijente u kombinaciji s omega-3 masnim kiselinama za zdravu trudnoću i dojenje. Riječ je o kompleksu vitamina i minerala obogaćenom omega-3 masnim kiselinama (DHA i EPA), folnom kiselinom, vitaminom B12, vitaminom B6, vitaminom D, željezom, magnezijem i jodom.

Oblici folne kiseline u proizvodu su: aktivni oblik 5-MTHF (200 µg) te folna kiselina (200 µg) u jednakim udjelima što pridonosi optimalnoj bioraspoloživosti folata u majčinom tijelu. Istraživanja ukazuju na to da unos folne kiseline i aktivnog oblika folata (5-MTHF) prije i tijekom rane faze trudnoće može smanjiti rizik od oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju.

Almagea® PRENATAL OMEGA3+ preporučuje se kao pomoć pri zadovoljenju povećanih potreba za nutrijentima tijekom trudnoće i dojenja. Namijenjen je svim ženama reproduktivne dobi koje planiraju trudnoću, tijekom cijele trudnoće i tijekom cijelog trajanja laktacije.

Zašto je Almagea® PRENATAL OMEGA3+ inovativan?

Almagea® PRENATAL OMEGA3+ dolazi u obliku Licaps® DuoCap™ kapsule koja se sastoji od dvije kapsule. Unutarnja, manja kapsula sadrži vitamine i minerale, dok se omega-3 masne kiseline nalaze u vanjskoj, većoj kapsuli. Licaps DuoCap kapsule ispunjavaju visoke standarde čistoće i sigurnosti, lagane su za gutanje, nježnije za želudac te su izuzetno  stabilne i učinkovite zbog tekućeg oblika koji se brzo i učinkovito apsorbira u organizmu. Također, ne sadrže otapala, konzervanse, gluten, laktozu, škrob, plastifikatore, alergene ni GMO sastojke.