U zanimljivoj raspravi o važnosti rekreacije i pravilnih smjernica o prehrani, dodacima prehrani i redovnim zdravstvenim kontrolama sudjelovali su prim. Sonja Frančula Zaninović te magistar nutricionizma Nenad Bratković, koji su upozorili na najvažnija pravila uspjeha trenažnog procesa

Running kit, najnoviji projekt Sportskog savjetovališta Farmacia, predstavljen je i javnosti, panel raspravom o zdravstveno pozitivnim i rizičnim faktorima trčanja i sporta općenito. Predstavljanje je popraćeno budnim okom novinara i sportskih blogera te profesionalnim i rekreativnim imenima sportske scene, kao što su Sonja Škevin, hrvatska rekorderka u Ironman distanci, Aleksandra Milinković, radijska voditeljica i  fitness instruktorica, zagrebački fitness treneri Ante Burazin i Jelena Butigan, Nedeljko Vareškić, predsjednik udruge Društvo športske rekreacije Aktivan život, i Asja Petersen, verificirana međunarodna pilates instruktorica i edukatorica te mnogi drugi.

Zanimljivu panel raspravu o važnosti rekreacije i pravilnih smjernica o prehrani, dodacima prehrani i redovnim zdravstvenim kontrolama moderirala je Ljerka Jurić Karoli, mag. pharm, voditeljica projekta Sportskog savjetovališta Farmacia te dugogodišnja rekreativna trail trkačica.

Zanimljive i korisne savjete ponudili su sudionici panela prim. Sonja Frančula Zaninović, dr. med. univ. mag., specijalist internist - subspecijalist kardiologije, te magistar nutricionizma Nenad Bratković, univ. mag. pharm., koji su upozorili na najvažnija pravila uspjeha trenažnog procesa, s medicinske i  nutricionističke strane.

Prim. Sonja Frančula Zaninović složila se s važnošću sporta u životu svih dobnih skupina, ali i upozorila da u spornim slučajevima kao što su početnici i osobe s povećanim kardiovaskularnim rizicima trenirati treba pod stručnim nadzorom uz pojačanu svjesnost o prepoznavanju simptoma što ih kod nepripremljene osobe mogu izazvati iznenadni veliki tjelesni napori. Osim na važnost treniranja, magistar nutricionizma Nenad Bratković upozorio je na presudan utjecaj strukturirane i korisniku prilagođene prehrane, pazeći pri tome na adekvatan unos kalorija, zastupljenost raznolikih namirnica i uravnotežen omjer ugljikohidrata, proteina i masti kao i adekvatan unos tekućine, posebice izotoničnih napitaka u sportovima izdržljivosti.

Liječnica se osvrnula i na najčešće probleme s kojima se susreću sportaši, poput sportske anemije, gdje su u većem riziku sportašice, te upozorila na važnost prevencije i redovnih pregleda i stanja krvne slike koja nam na vrijeme može signalizirati mogući deficit željeza u organizmu.

Na kraju ove zanimljive sportske rasprave o svojoj motivaciji, iskustvu i prehrambenim navikama govorila je i Sonja Škevin, hrvatska rekorderka u Ironman distanci, koja je okupljene oduševila lakoćom i jednostavnošću kojom doživljava svoja iznimna sportska postignuća.

Farmacia je projektom Running kit dodatno obogatila ponudu prema trkačkoj populaciji te još jednom prenijela i ključnu poruku svog Sportskog savjetovališta: Kreni!

Running kit sadržaj:

  • Dietpharm Magnezij 400 active 20 vrećica
  • Lola care mini set prve pomoći
  • Multipower sportska bočica 750 ml
  • Perskindol sprej 150 ml
  • Pileje Oligobiane a30

Gratis:

Avene sun SPF 50+ fluid 5 ml, Avene Cold Cream 2x5 ml, Avene Trixera Nutrition gel za čišćenje 15 ml, Ducray šampon 30 ml, Farmacia buff marama, Gelee Royal Sport 1 ampula, Klorane šampon pustinjska datulja 10 ml, Multipower vrećica za obuću, Probiotik sport 2x3 g, Vichy Aqualia creme riche 15 ml