Vitamin D, između ostalog, pridonosi funkciji imunološkog sustava, očuvanju kostiju i zuba te pridonosi radu mišića. Gelée royale super dodatak je prehrani koji će nadoknaditi manjak ovog vitamina

Vitamin D jedan je od rijetkih vitamina koje naše tijelo može stvarati samo iako je vjerojatnost da ga imamo premalo prilično velika. Istraživanja pokazuju da samo 20-25% stanovništva ima normalnu koncentraciju vitamina D, a kod čak 25-35% ljudi otkrili su izrazit nedostatak. Stručnjaci ističu kako je vitamin D od ključne važnosti cijelog života jer u tijelu ima vrlo važnu ulogu. Vitamin D, između ostalog, pridonosi funkciji imunološkog sustava, očuvanju kostiju i zuba te pridonosi radu mišića.

Važan čimbenik za unos vitamina D u tijelo izloženost je sunčevim zrakama jer on nastaje izlaganjem kože ultraljubičastoj svjetlosti. A to nam u kratkim zimskim danima često nedostaje. Stoga iskoristite sunčane dane i vani provedite barem 20 minuta na dan.
Izvor vitamina D su i neke namirnice. Najviše ćete ga unijeti ribljim uljem, sardinama, lososom, tunom, mlijekom i mliječnim proizvodima te gljivama. A budući da je u kratkim danima tijekom tjedna 20 minuta na suncu često prava raskoš, a hranom ne pokrivamo dnevnu potrebu za vitaminom D, pametno je unositi ga u obliku dodataka prehrani. Medex je vitamin D spojio s matičnom mliječi, najdragocjenijim pčelinjim proizvodom.

Medexov Gelée royale super s novom, još boljom formulom sadrži 1000 mg matične mliječi i vitamin D, koji se zove i sunčani vitamin i pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Gelée royale super je odličan dodatak svakodnevnoj prehrani - njime ćete se pobrinuti za zaštitu imunološkog sustava i dobrobit organizma.
Proizvod se preporučuje ne samo aktivnim odraslima, već i tinejdžerima. Ne sadrži konzervanse i umjetne arome.