Dea Flores lansirala je na tržište prirodno, organsko ulje s repelentnim svojstvima te prirodno, organsko ulje nakon ugriza komaraca, i to s NaTrue organskim certifikatom

Veselimo se ljetu! Priroda je u punom cvatu, a vrijeme idealno za boravak u prirodi i druženja. No, kao što mi volimo toplo vrijeme, tako ga vole i komarci. Već u proljeće stižu prve naznake o malim zujavcima koji mogu donijeti mnoge probleme. Njihovi ubodi bole i svrbe, mogu izazvati alergijske reakcije, ali i opasnije bolesti poput malarije, denga groznice ili virusa zapadnog Nila. Pogotovo je problem kada komarci “vole” naše najmlađe pa je još veća muka što im nanijeti na osjetljivu kožu, a da nije štetno za zdravlje.

Kako bi se zaštitili od uboda komaraca, većina ljudi koristi razne repelente koji se nude na tržištu. Repelenti su sredstva koja odbijaju insekte te smanjuju mogućnost njihova ugriza ili uboda. Najčešće korišten sastojak u komercijalnim repelentima je DEET (dietiltoluamid). Znanstveno je dokazano da je kemikalija DEET neurotoksična. To znači da se neki sprejevi protiv komaraca ponašaju jednako kao nervni otrovi, napadajući živčani sustav kukaca, ali i sisavaca, odnosno ljudi.

Dobra vijest je da postoje prirodni repelenti koji mogu držati komarce i ostale insekte podalje, a koji su sigurni za ljudsku uporabu.

Repelenti s NaTrue certifikatom

Za razliku od DEET-a i ostalih sintetičkih kemikalija, repelenti na bazi prirodnih sastojaka učinkoviti su i sigurni su za cijelu obitelj – čak i za malu djecu. Iz tog razloga Dea Flores lansirala je na tržište prirodno, organsko ulje s repelentnim svojstvima te prirodno, organsko ulje nakon ugriza komaraca, i to s prestižnim NaTrue organskim certifikatom. NaTrue markica postavlja najviši standard kada je u pitanju prirodnost kozmetičkih proizvoda. Odabirom NaTrue certificirane kozmetike birate sigurnost, najvišu kvalitetu sirovina i proizvodnih procesa za sebe i svoje najmilije.

Dea Flores njegujuće ulje za tijelo s repelentnim svojstvima izuzetno je hranjivo ulje koje jedino na tržištu, uz eterična ulja, sadrži i biljna ulja koja odbijaju komarce i insekte. Jedinstvenu formulaciju ovog proizvoda čine odabrana egzotična ulja koja su se od davnina koristila kao učinkovita sredstva protiv komaraca i insekata. Učinkovitost ovih ulja potvrđena je tisućljetnom primjenom u tropskim predjelima našeg planeta gdje žive najopasniji komarci i insekti. Osvježavajuća eterična ulja u kombinaciji s najboljim repelentnim uljima karanje, andirobe i neema omogućavaju bezbrižan boravak u prirodi. 

Što nakon ugriza?

Ako do ugriza dođe, savjetujemo pak primjenu Dea Flores umirujućeg ulja nakon ugriza komaraca i insekata. Superiorna kombinacija učinkovitih organskih ulja kantariona, nevena, tamanua i eterično ulje manuke ublažiti će upalnu reakciju, umiriti iritiranu kožu te djelovati antiseptički na mjesto ugriza. Nježna 100% prirodna formulacija bez alkohola, konzervansa i kemikalija primjerena je i djeci i odraslima.

Nova, praktičnija pakiranja

Novost ove godine su nova, praktičnija pakiranja proizvoda. Ulje nakon ugriza komaraca dostupno je u fenomenalnom, putnom, roll on pakiranju i u obliku spreja, a ulje s repelentnim svojstvima dolazi u obliku spreja.

Budite sigurni bez komaraca i potražite Dea Flores organske proizvode u Farmacijama!